Zin in een avondje bankhangen? We got you! De nieuwe thriller ‘The Woman in the Window’ is namelijk een retespannend en zit vol met bekende gezichten. Misschien geen hele relaxende film, maar je zult in ieder geval op het puntje van je stoel (of bank) zitten!

the woman in the window
@netflix

De cast

De Amerikaanse psychologische thriller is geregisseerd door Joe Wright en is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.J. Finn uit 2018. In de hoofdrol is Amy Adams te zien die haar nieuwe buren goed in te gaten houdt. Met bijrollen van Gary Oldman, Julianne Moore, Anthony Mackie en Jennier Jason leight ontbreekt de cast het dus zeker niet van acteertalent en dat is te zien!

Het verhaal

The Woman in the Window gaat over kinderpsycholoog Anna Fox die agorafobie heeft, ook wel pleinvrees, en daarom niet buiten haar huis durft te treden. Doordat ze aan huis gekluisterd zit heeft ze niet veel te doen en houdt ze haar overburen goed in de gaten. Zo ook de nieuwe perfecte familie Russell die tegenover haar is komen wonen. Op een dag komt Jane Russell langs Anna’s huis en de twee worden bevriend. Ondertussen begluurd Anna nog altijd haar buren en ziet ze Jane op brute wijze neergestoken worden. Ze belt de politie maar wanneer zij op onderzoek uitgaan blijkt Jane nog in leven te zijn. Sterker nog, Jane Russell blijkt een heel ander persoon te zijn die Anna nog nooit heeft ontmoet! Iedereen verklaart haar voor gek, terwijl Anna de enige is die er van overtuigd is dat er meer aan de hand is. De thriller vervaagt de lijn tussen echt en nep en laat je de hele film door afvragen of Anna nou alles heeft gehallucineerd of dat alles een deel van een groter plot is. Geheimen worden stuk voor stuk blootgelegd en laten je tot het einde in spanning… Klinkt als de perfecte zondagavond film!

Lees ook: Deze topfilms en serie verschijnen in juni op Netflix!