Binnenkort is het klaar met het delen van je Netflix-wachtwoord. De streamingdienst gaat namelijk strengere regels invoeren. Deel jij je Netflix-account met iemand? Dan is dat straks verleden tijd.

Bron: Pexels

Nieuwe maatregelen

Vanaf maart 2023 kan je geen Netflix-wachtwoord meer delen met mensen met wie je niet thuis woont. Ook kan je dan niet meer inloggen bij iemand anders thuis om daar een serie te gaan kijken. Als je dat wel doet, dan moet je daar voor gaan betalen. En dat bedrag is drie euro extra per maand. Geen megabedrag gelukkig! Maar deel je je jouw wachtwoord met iemand anders? Dan vraagt Netflix drie euro extra per persoon, waar jij je account mee hebt gedeeld. Je moet dan iedere keer een code delen met degene waarmee je het account wilt delen.

De nieuwe regels gelden alleen als je jouw wachtwoord deelt met mensen met wie je niet samen woont. Dus als je jouw wachtwoord deelt met mensen op hetzelfde adres, dan is er geen enkel probleem! Je kan dan op meerdere schermen in huis kijken.

Goedkopere abonnement

Netflix gaat werken met goedkopere abonnementen, zo hoopt het streamingplatform meer abonnees te trekken. Wel komen er in het goedkopere abonnement reclameblokken van vier minuten in één uur en hebben ze een kleiner aanbod van films en series. Het abonnement is in Duitsland al beschikbaar en is vijf euro per maand. Wanneer het in Nederland van start gaat, is nog onbekend.

Extra bijbetalen

Maar hoe gaan ze dit controleren? Netflix kan zien of je jouw wachtwoord deelt, aan de hand van je IP-adres, ID-nummers van apparaten en je accountactiviteit. Als het account buiten jouw adres wordt gebruikt, dan moet je gaan bijbetalen.

Er zijn vorig jaar al testen gedaan in vijf landen van Zuid-Amerika, maar het publiek was hier natuurlijk niet zo blij mee. Netflix heeft besloten om toch door te gaan met de nieuwe maatregelen. Dus deel jij je account met iemand anders? Pas dan op dat je straks geen extra kosten hebt!

Lees ook: Netflix voorspelt: deze datingshow gaat heftiger dan ooit worden