Verslaafd zijn aan Netflix, het kan echt. Het kan zelfs zo erg zijn dat jouw werk eronder gaat lijden want uit recent onderzoek zijn ze er dus achtergekomen dat er wereldwijd zo’n 1 op de 4 mensen gaat Netflixen tijdens werkuren.

netflix werktijd FEM FEM

Een vierde, dus 26%, van de gebruikers blijft gewoon zijn favoriete serie verder kijken zodra ze op kantoor zijn blijkt uit onderzoek waarbij 37.000 gebruikers over de hele wereld aan hebben mee gedaan. Redelijk alarmeren voor werkgevers, niet? Hoe ze het precies doen? Tja, dat is nog de vraag. Wij denken gewoon stiekem via smartphone tenzij je natuurlijk de luxe hebt van een eigen kantoorruimte.

Nog meer Netflix-weetjes

Tijdens datzelfde onderzoek zijn ze er dus achtergekomen dat we in Nederland gemiddeld twee uur per week op onze smartphones kijken. Op zich niet heel verrassend want je kan films en series via de streamingdienst ook downloaded – oftewel kijken terwijl je offline bent en dit is populaire bij de mensen die dagelijks met openbaar vervoer moeten reizen.

Gewoon lekker thuis op de bank bingen blijft favoriet bij iedereen maar toch laten de cijfers zien dat het vaker wordt bekeken wanneer mensen van plek A naar plek B reizen. Let alleen op dat je je halte of station niet mist want dit is wel eens voorgekomen bij 17% van de ondervraagden.

Let wel op met het kijken van Netflix hoor, het schijnt funest te zijn voor je relatie.