Tja, zit je dan wekelijks te schrijven over de beste Netflix tips en wat voor nieuws er allemaal wel niet aan zit te komen, blijkt het dus gewoon dat het kijken van Netflix uitermate slecht is voor je seksleven. Dus in plaats van Netflix & Chill is het eigenlijk gewoon Netflix & Bye Bye Sex Life. Yikes.

Netflix seksleven FEM FEM

Ooit schreven wij over het feit dat Netflix & Chill júist goed is voor je relatie maar na een onderzoek van Lancaster University blijkt dit helemaal niet te kloppen. Waar we voorheen rekening hielden met de programmering van alle programma’s op tv, kijken we nu wanneer we willen naar films en series en doen we massaal aan Netflix-bingen tot de vroege uurtjes van de morgen.

Onderzoek

Vroeger was het zo dat men meestal tv keek zo tussen 20:00 en 22:00 uur met daarna je bed als bestemming samen met je lief waar het regelmatig gezellig was onder de lakens. Tegenwoordig pakken we onze laptops, iPad’s of zelfs smartphones erbij en liggen we vaak tot middernacht (als het soms niet later is) naar series en films te kijken met géén seks als afsluiting van je dag want: veel te laat en veel te moe.

Volgens hoogleraar David Spiegelhalter van Cambridge University heeft het smartphone-gebruik van onze generatie hier ook heel veel mee te maken. Mensen tussen de 21 en 26 jaar hebben veel meer contact via hun telefoons en zijn er constant mee bezig waardoor ze minder contact hebben met hun partners als ze samen zijn.

Dus, merk jij ook dat je minder vaak seks hebt met je partner? Het zou zomaar de schuld van Netflix kunnen zijn…

Lees ook: eet dit en je hebt vaker zin in seks.