De feestdagen staan voor de deur, wat betekent gezelligheid! Maar de feestdagen kunnen ook heel eenzaam zijn. Het cuffing season is namelijk weer begonnen, wat betekent dat je gewoon thuis met je lover op de bank wilt knuffelen. Helaas heeft niet iedereen een partner, maar door de volgende punten voel jij je niet alleen tijden het ‘cuffing season’.

Wat is cuffing season?

De dagen worden weer korter, donkerder en vooral veel kouder, wat betekent dat het cuffing season weer van start is gegaan. Maar wat betekent dat precies? Tijdens het cuffing season komt het steeds vaker voor dat singles op zoek gaan naar een partner voor tijdens de wintermaanden. Dit komt vaak doordat ze zich alleen voelen, herkenbaar? Dit is wat jij er tegen kan doen.

1. Wees eerlijk

Het is belangrijk om niet alleen eerlijk te zijn naar iedereen om je heen, maar ook naar jezelf. Voel je je eenzaam? Dan is dat helemaal niet erg! Praat erover met je vrienden, dan kom je er vast en zeker achter dat je niet de enigste bent.

2. Me-time

Een relatie is natuurlijk hartstikke leuk, maar laten we eerlijk zijn, het is ook veel werk. Steek al die tijd en energie die je in een ander zou steken in jezelf. Alles wat je met je lover zou doen kan je ook alleen doen. Neem jezelf dus op date, en verwen jezelf, who cares!

3. Omring je met al je loved ones

Als je je alleen voelt is de kans groot dat je ook alleen wilt zijn, iets wat je juist niet moet doen! Kom uit je bed en bel je vriendinnen op. Je zult merken dat je meteen bent vergeten waarom je een relatie wilt.

4. Het is niet nodig

Omdat het winter is betekent het niet dat je per se iemand nodig hebt. Cuffing is namelijk gewoon een teken van onzekerheid. Je wilt niet de enigste zijn die single is, waardoor je extra je best doet om een relatie te krijgen. Je kan beter de energie in iemand steken, omdat je diegene écht leuk vindt, niet omdat je je eenzaam voelt.

5. Je bent niet alleen

Soms voelt het alsof je alleen bent, wat natuurlijk onzin is. Er zijn miljoenen vrijgezellen in de wereld, die hetzelfde voelen. Dit is belangrijk om in je achterhoofd te houden wanneer je weer over een casual fling nadenkt.

Lees ook: 11x momenten waarop het fijn is om single te zijn