Eindelijk is het bewijs hier. Er is iets positiefs aan het feit dat je niet van sporten houdt. Terwijl je vriendin drie keer in de week een workout doet, heb jij moeite om op zaterdagochtend eerder op te staan en jezelf tot dat halfuurtje bewegen te zetten. Maar vanaf nu heb je een goed excuus, je bent namelijk slimmer!

hekel-sporten-slimmer-femfem

Het onderzoek

Uit recent onderzoek van Florida Gulf Coast University blijkt dat slimme mensen meer tijd doorbrengen met het lui op de bank liggen dan actieve mensen. In het onderzoek werd een vragenlijst ingevuld, waaruit bleek of ze denkers of niet-denkers waren. Vervolgens kregen de respondenten een week lang een band om hun arm om de lichaamsbeweging bij te houden. Denkers bleken veel minder actief te zijn dan niet-denkers.

Minder snel verveeld

Personen met een hoog IQ zouden minder snel verveeld zijn dan personen met een lager IQ, wat dus wil zeggen dat ze gemakkelijk uren lui met een serietje op de bank kunnen liggen. Maar het betekent ook dat ze meer tijd hebben om na te denken en in gedachten verzonken zijn. Actieve personen raken sneller verveeld, ze hebben fysieke beweging nodig om hun brein te stimuleren.

Wanneer je vriendin de volgende keer vraagt of je mee gaat sporten en je kunt het echt even niet opbrengen, dan heb je vanaf nu het excuus dat je slimmer bent. Maar om toch een beetje aan je conditie te blijven werken, word je zo fit wanneer je een hekel hebt aan de sportschool.