Misschien ben je een fitgirl die maar al te graag iedere ochtend in de sportschool staat, maar grote kans dat dit niet zo is. Persoonlijk ben ik beter in het verzinnen van smoesjes om maar niet naar de sportschool te hoeven. ‘Ja, maar het regent, ik ga morgen wel’ of ‘het was vandaag zo druk op werk, een avondje op de bank heb ik wel verdiend.’ Dit is ooit anders geweest. Toen ging ik braaf twee à drie keer naar de sportschool en at ik heel gezond. En voor al die meiden met mij: gelukkig zijn er tips om toch fit te worden en te blijven.

fit-hekel-sportschool-femfem

Voeg oefeningen aan je dagelijkse routine toe

Heb je een hekel aan de sportschool? Ga dan niet. Thuis kun je ook heel veel doen, zoals deze workout waar je alleen je lichaamsgewicht voor nodig hebt. Vaak is die drempel om echt naar de sportschool te gaan te hoog, waardoor we weer een smoesje bedenken om niet te gaan. Wanneer je enkele oefeningen aan je dagelijkse routine toevoegt, zul je na een tijdje merken dat het vanzelf gaat. Doe bijvoorbeeld 20 sit ups wanneer je wakker wordt, 20 squats wanneer je je tanden poetst en nog eens 20 push ups voor je naar bed gaat en ga tussendoor nog een aantal keer touwtjespringen.

Beweeg meer

Denk nu niet gelijk dat je een rondje moet gaan hardlopen. Het scheelt al heel veel wanneer je de fiets pakt of te voet gaat in plaats van met je scooter en wanneer je de trap neemt in plaats van de lift.

Ga bij een sport die je leuk vindt

Sporten betekent niet alleen zweten op de loopband of een workout van een half uur in je eentje. Sporten kan ook echt leuk zijn. Vind een groepsles of een sport die jij echt leuk vindt. Bij veel sportscholen en andere sporten kun je een aantal proeflessen volgen om te kijken wat jij echt leuk vindt. Er zijn zo ontzettend veel soorten sporten, dat er wel iets leuks voor je tussen moet zitten.

Verbeter je houding

Onderuitgezakt op de bank liggen kan af en toe heel fijn zijn. Maar maak hier geen gewoonte van. Een slechte houding doet ook niet veel goeds voor je spieren. Wanneer je je houding verbetert, geef je je spieren vorm en het verbetert je stofwisseling.

Gezond en gebalanceerd eten

Je hebt het vast wel eens ooit iemand horen zeggen. Wanneer je fit wilt worden komt 80% door je voeding en 20% door sporten. Dit betekent niet dat je nooit meer iets kunt snoepen, integendeel. Het gaat allemaal om balans. Wanneer jij een heerlijke reep chocola naar binnen hebt gewerkt is er nog geen man over boord. Morgen let je gewoon wat beter op en schep je een extra lepel groente op. Vind je dit lastig? Onze vriendinnen van Freshhh hebben heel veel gezondere versies van iets minder gezond eten, zoals deze gezonde pasta carbonara zonder room.

Een voordeel: wanneer je geen fan van sporten bent, ben je slimmer.