Na dat het bekend was gemaakt welke nieuwe emoji’s we allemaal konden verwachten is het dan éindelijk zover: vanavond brengt Apple na het iPad-evenement vandaag in New York een update voor zijn mobiele besturingssysteem (iOS 12.1) en dat betekend: nieuwe emoji’s!

nieuwe emojis FEM FEM

70 nieuwe emoji’s

Voor ieder wat wils want in totaal komen er ruim zeventig emoji’s tot je beschikking met de nieuwe iOS 12.1 heeft Apple laten weten in een persbericht. Zo ook de langverwachte ginger emoji maar er zijn meerdere haarstijlen toegevoegd; rood, grijs, krullend haar en kaal. Wat je ook kan verwachten zijn een mug, een kangoeroe, een kreeft, een bagel, zout (benieuwd hoe dat eruit gaat zien) en een cupcake.

Nog een update

Je kan na de update niet alleen gebruik maken van nieuwe emoji’s maar Apple voegt ook ondersteuning voor groepsgesprekken via FaceTime toe. Zo’n groepsgesprek kan in totaal 32 deelnemers hebben en de app detecteert wie er aan het spreken is en dan komt diegene vervolgens groter in beeld. Uiteraard heel handig als je je vriendinnen wilt spreken maar je met dit weer absoluut niet de deur uit wil gaan.

Kortom, vanaf morgen worden je app gesprekken nóg leuker.

Lees ook: de handleiding voor sexting met emoji’s.