Wij maken altijd goed gebruik van gifjes, stickers, maar ook emoji’s als we aan het appen zijn, gewoon omdat het kan. En zijn daarom altijd ook super enthousiast als Apple weer met nieuwe emoji’s komt. We hebben al heel wat leuke voorbij zien komen, maar toch worden we iedere keer weer verrast. Zo ook deze keer. Apple komt met 37 nieuwe emoji’s en dit zijn ze.

nieuwe emoji's

Komt Apple met nieuwe emoji’s?

Apple komt met maar liefst 37 nieuwe emoji’s voor de iPhones van IOS 15.4. Wij kunnen niet wachten! Benieuwd welke er tussen zitten? Lees dan vooral verder!

37 nieuwe emoji’s

Er komen zeven nieuwe gezichtjes aan die je kan gebruiken. Van een smeltend gezicht tot eentje die stiekem aan het spieken is. Daarnaast komen er ook vele nieuwe handsymbolen aan, met verschillende huidskleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld nieuwe variaties gemaakt van schuddende handen, waarbij je verschillende huidskleuren kan combineren. Maar de grote focus ligt dit keer op de diversiteit. Zo vind je straks emoji’s met verschillende genders, een genderneutrale emoji van iemand met een kroon én een zwangere man. Welke er verder nog verschijnen zie je in de foto hieronder.

Emojipedia
Emojipedia

Wanneer kunnen we gebruik maken van de nieuwe emoji’s?

Je vraagt je nu vast af wanneer je de emoji’s daadwerkelijk kan gebruiken. Dit is helaas nog niet bekend. Voor nu zijn de emoji’s alleen uitgebracht voor een testversie. We moeten het dus nog even doen met de emoji’s die we al hebben!

Bij de nieuwe update zijn de emoji’s niet het enigste verbeterpunt. Ook wilt Apple komen met een update voor de FaceID, waardoor je je telefoon kan ontgrendelen terwijl je een mondkapje op hebt. Handig!

Lees ook: OMG! We kunnen binnenkort zelf stickers maken in de app WhatsApp