Wij zijn groot fan van de stickers op WhatsApp en kunnen dan ook niet meer zonder. Op elk bericht kan je wel reageren met een bijpassende sticker. We hebben dan ook goed nieuws voor alle meiden die ook niet meer zonder kunnen: we kunnen binnenkort zelf stickers maken in de app WhatsApp, Omg!

Wat is een ‘sticker’

Waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar voor iedereen die het niet weet; een ‘sticker’ is een afbeelding die je kan sturen op WhatsApp als alternatief voor bijvoorbeeld een emotie of GIF. Wij spammen iedereen al vol met de meest grappige stickers, ja zelfs op de redactie ;). Maar zoals je misschien wel weet, moet je nu naar een aparte app, als Sticker Maker, om zelf je stickers te maken. Erg omslachtig dus!

Wat houdt de nieuwste functie in?

Wij waren dan ook meteen enthousiast toen we hoorden over de nieuwste functie. Bekende tech-youtuber Mukul Sharma, maakte de functie bekend. Nu hoef je niet helemaal naar een andere app, maar worden ze meteen toegevoegd aan WhatsApp. De opgeslagen afbeeldingen van je telefoon kun je in een handomslag om toveren tot een sticker. Zoals we al gewend zijn van de stickers kun je ze ook bijsnijden, tekst en emoji’s toevoegen en tekeningen over de afbeeldingen maken.

Wanneer kunnen wij zelf gebruik maken van de ‘stickers’?

Voor nu is de functie nog een concept, wanneer het beschikbaar wordt is dan ook nog onbekend. Telefoonnieuwswebsite Android Authority vertelt de functie ook geprobeerd te hebben. Volgens de website werkt de functie goed, en hopen ze dat het op de markt komt. De functie is tot nu toe ook alleen maar beschikbaar op de computer.

Wij hopen in ieder geval snel gebruik te kunnen maken van de functie!

Lees ook: 6 type irritante vriendinnen in een WhatsApp groep