We know, het is geen wereldprobleem, maar toch vinden we het behoorlijk irritant dat het effen roze hartje tussen alle emoji’s ontbreekt. Wil je iemand de liefde verklaren en diegene hart-emoji’s in alle kleuren van de regenboog sturen? Dan kan dat dankzij de lancering van deze nieuwe emoji’s binnenkort pas écht.

Nieuwe emoji’s

Als we het Twitter-account van Emojipedia mogen geloven, verschijnen er in september 2022 een flink aantal nieuwe emoji’s. In het bericht op Twitter lezen we: “Emoji 15.0 wordt gelanceerd in september 2022. Hier zie je het definitieve ontwerp van alle emoji’s – inclusief een effen roze hartje.”

Nieuwkomers

Op de foto die Emojipedia deelt zien we naast een roze-, lichtgrijs- en lichtblauw hartje, ook een aantal andere nieuwkomers. Zo spotten we een gans, ezel, hert, kraai, kwal, stuk gember, sojabonen en een engelenvleugel. Ook zien we handjes die elkaar een high five geven (uiteraard in alle huidskleuren).

Nog even geduld

Elk jaar kijkt een officiële organisatie welke nieuwe emoji’s toegevoegd moeten worden. Deze organisatie, United Consortium, heeft 31 nieuwe plaatjes bedacht. Of de emoji’s er uiteindelijk precies als bovenstaande afbeelding uit gaan zien, is niet duidelijk. Dit kan namelijk nog verschillen in uiterlijk bij de verschillende bedrijven zoals Google, Apple en Microsoft. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Lees ook: Apple komt met 37 nieuwe emoji’s en dit zijn ze