Ben jij ook groot fan van Euphoria en heb je die twee seizoenen binnen no time helemaal afgekeken? Dan hebben wij misschien wel een perfecte nieuwe serie voor je gevonden. Een nieuwe serie op HBO schijnt namelijk helemaal dezelfde vibes te hebben als Euphoria – en daar zien wij in ieder geval wel wat in.

nieuwe serie
Bron: HBO – The Idol

Nieuwe serie

Het gaat om de serie The Idol. De serie vertelt het verhaal van Joycelyn, een popzangeres. Joycelyn gaat tijdelijk door een diep dal, omdat ze onlangs een zenuwinzinking kreeg tijdens een optreden. In de serie struggelt ze hiermee en doet ze er alles aan om haar reputatie zo snel mogelijk weer te verbeteren. Maarre, dat doet ze niet alleen. Ze krijgt een beetje hulp van Tedros, een clubeigenaar. Hij doet zijn best om samen met haar, haar carrière weer op de rit te krijgen. Uiteindelijk blijft het niet alleen bij een werkrelatie. Uiteindelijk worden ze verliefd en krijgen ze een relatie. Toch loopt dit niet zo rooskleurig als Joycelyn zou willen en ze krijgt te maken met heel wat obstakels.

Kritiek

The Idol is dus pas sinds gister te bekijken op HBO, maar is nu al het gespreksonderwerp van de dag. Zo zijn kijkers van deze serie niet per se te spreken over de hoeveelheid pikante beelden en wordt de serie zo hier en daar vergeleken met Fifty Shades of Grey én andere films en series die hierbij in de buurt komen. Dit was blijkbaar niet hetgeen wat veel mensen hadden verwacht van deze serie.

Zelfs op Twitter gaat het nu al compleet los. “Yeah, THE IDOL has the EUPHORIA vibes you might expect but it’s really more like somebody put BLACK SWAN, SUCCESSION, and SECRETARY in a blender and let it rip. Prepare yourself for quite the discourse…“, laat één van de kijkers weten. Hij kon het overigens zelfs niet laten om nog onder zijn eigen tweet te reageren en voegt daar nog het volgende aan toe: “By the way, this doesn’t put it on the level of any of those!”

Proberen waard

Toch is deze serie zeker het proberen waard. Er zijn namelijk ook meer dan genoeg positieve reacties en veel mensen zien toch de overeenkomsten met de populaire serie Euphoria. Het nieuwste seizoen van Euphoria laat tóch nog even op zich wachten, dus je kunt dan net zo goed een poging wagen met The Idol.