De tompouce: wie is er niet dol op? Het Nederlandse gebakje bestaat uit laagjes bladerdeeg met banketbakkersroom en als finishing touch een laagje roze glazuur. Lekker! Nu komt HEMA wel met een heel bijzondere versie van deze klassieker: een luxe hazelnoot tompouce.

luxe hazelnoot tompouce hema
HEMA website

De luxe hazelnoot tompouce van de HEMA

Deze twist op de iconische tompouce heeft een mousse van cacao en praline bavaroise. Ja, dat is een hele mond vol! Wat het precies betekent dat durven we je niet te zeggen, maar hij ziet er in ieder geval hemels uit. Stiekem lijkt deze versie ons nóg lekkerder dan het origineel want wij zijn DOL op alles wat met chocolade (of cacao) te maken heeft. Het liefst rennen we nu naar de HEMA om hem te proeven want het gebak wordt dagelijks vers gemaakt.

Hoe eet je een tompouce?

Heel leuk en lekker zo’n gebakje, maar hoe eet je dat ding eigenlijk? Ik gok namelijk dat wij niet de enige zijn die nog wel eens moeite hebben om dit taartje op een charmante manier naar binnen te krijgen zondat dat onze wangen onder de banketbakkersroom zitten. Gelukkig hebben wij dé manier voor je!

Als we écht willen weten hoe we een tompouce horen te eten dan moeten we natuurlijk bij Robèrt van Bekhoven zijn. Deze Meester Patissier en Boulanger weet alles op het gebied van gebak en patisserie (en natuurlijk de manier waarop je een tompouce hoort te eten). Als het aan ons ligt zijn er namelijk duizend verschillende manieren om dit gebakje naar binnen te werken, de een charmanter dan de ander. Maar volgens Robèrt is er maar één manier de juiste: leg de tompouce op zijn kant zodat je er gemakkelijk met je mes door kunt snijden. Op deze manier kun je ‘nette’ hapjes maken.

Lees ook: HEMA komt met een tompouce voor honden speciaal voor dierendag