Iedereen is gek op Oreo koekjes, toch? Waarom zouden we deze niet verwerken in een heerlijke taart? Let op veganisten: deze Oreo taart is ook (juist!) voor jullie bestemd. Het is een super lekker en simpel recept waarvoor je geen oven in huis hoeft te hebben. Makkelijker kunnen we het niet maken. Let’s bake.

cookies and cream cheesecake

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo Original
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 gram cashewnoten
  • 100 gram pure chocolade (vegan)
  • 100 gram dadels
  • 40 gram ahornsiroop
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 50 milliliter citroensap
  • 50 milliliter amandelmelk

Zo maak je de no-bake vegan Oreo taart

  • Doe de 200 gram cashewnoten in een bakje en laat deze minimaal vier uur weken.
  • Scheid één pak Oreo koekjes van de witte crème.
  • De koekjes zonder crème doe je samen met de dadels in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Voeg hierna 1 eetlepel kokosolie toe en meng het nog eventjes.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer het mengsel wat net is gemaakt erover uit.
  • Verwarm de pure chocolade au bain-marie. De helft van de gesmolten chocolade verdeel je over de taartbodem. Zet de taartbodem daarna in de koelkast.
  • Pak de tweede rol Oreo koekjes en scheid deze opnieuw van de witte crème.
  • Doe de ahornsiroop, cashewnoten, citroensap, vanille-extract, witte oreo crème, amandelmelk en kokosmelk in de keukenmachine. Laat deze draaien tot het een glad mengsel is. Voeg opnieuw een eetlepel kokosolie toe.
  • Verkruimel 5 Oreo koekjes en meng deze met een spatel door het mengsel.
  • Giet het mengsel over de eerder gemaakte bodem en strijk het glad.
  • Verdeel nu de overgebleven gesmolten, pure chocolade over de taart.
  • Verkruimel één koekjes over de taart en decoreer de taart ook met paar hele koekjes.
  • Laat de taart nu minstens vier uur in de koelkast staan.

Hmm… Tijd om te smullen!

Lees ook: Makkelijkste recept ooit: overheerlijk kokosijs