Het is geen zomer, maar we naderen wel de feestdagen. Heb jij nog geen toetje voor bij het kerstdiner? Denk er dan eens over na om kokosijs te maken. Kokos en ijs is samen echt een match made in heaven. Het is heerlijk verfrissend en nog eenvoudig om te maken ook. Bij het maken van kokosijs ervaar je absoluut geen keukenstress, daar houden we van.

Kokosijs FEM FEM

Ingrediënten

  • 50 milliliter kokosmelk
  • 60 gram cacao
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eetlepels kokossnippers
  • Optioneel: 20 milliliter maple siroop

Hoe je overheerlijk kokosijs maakt

  • Snijd de banaan in plakjes van 1 centimeter.
  • Leg de stukjes banaan naast elkaar in een diepvrieszak en plaats de zak in de diepvries voor minstens 2 uur.
  • Na 2 uur haal je de banaan uit de vriezer. Laat het 15 minuten liggen.
  • Mix de nog bevroren banaan, kokosmelk, cacao, plantaardige yoghurt en eventueel maple siroop door elkaar met een mixer.
  • Als laatste voeg je de kokossnippers toe.
  • Mix het geheel nog voor 1 minuut. Het hoeft niet geheel glad te zijn. Stukjes bevroren banaan maakt het ijs juist zo lekker!

Tip: Decoreer het ijs met stukjes walnoten of pinda’s en gebruik eventueel een verse halve kokosnoot om het ijs in te serveren. Dat ziet er extra leuk uit. Tijd om te smullen. Enjoy!

Lees ook: Dit is de invloed van je cyclus op jouw snackgedrag (spoiler: meer dan je denkt)