Er bestaat zoveel variatie als we het gaat om de tepels. Donker, licht, klein, groot, gemiddeld noem maar op. Het uiterlijk, de vorm, de textuur, de kleur en de grootte kunnen dus allemaal stuk voor stuk verschillend zijn. Een ‘normale’ tepel bestaat niet. Toch kunnen wij vrouwen er best onzeker over zijn maar dit hoeft helemaal niet!

grote borsten slimmer

Dat gezegd hebbende, dachten wij een paar facts, of naja “gekke” dingen over de nips op te noemen die iedereen wel eens tegen komt.

1. Ze zijn groot of klein

Of de maat van de tepels iets betekend? Nee, helemaal niet! Maak je dus geen zorgen als je het gevoel hebt dat ze te klein zijn of te groot. Denk ook vooral niet dat de grootte verband heeft met je gezondheid. Ook heeft de grootte totaal niks te maken met het risico op kanker (wat sommige mensen claimen). De enige reden om je druk te maken, is als ze asymmetrisch worden. Stel dat jouw tepels dus ineens veranderen, ga dan voor de zekerheid toch even langs de dokter.

2. Gevoelig of juist helemaal niet

De ene dag voel jij niks van je tepels en de andere dag kunnen ze enorm gevoelig zijn. Ook dit is hartstikke normaal. Het is zelfs zo dat het stimuleren van de tepels zo fijn kan zijn dat sommige mensen er een orgasme van krijgen terwijl dit bij de ander helemaal niet het geval is. Ben je ongesteld? Dan kan het ook zo zijn dat ze op dat moment extra gevoelig zijn.  Dit komt door je wisselende hormoonspiegel. Ze kunnen dan extra sensitive aanvoelen én (heel soms) ook kunnen een hele cupmaat groter worden.

3. Je hebt haren en bobbels op je tepels

Rondom je tepels groeien er nog wel eens haartjes. Het kan zo zijn dat je er de ene periode net wat meer haar groeit dan de andere. Dit heeft te maken met hormonale veranderingen. Zo kan de pil bijvoorbeeld de haargroei stimuleren. Toch is het haar bij je tepel niet raar en hoort het er gewoon bij. Als je het echt niet fijn vindt, kun je het natuurlijk altijd weghalen. Als je dit dan toch doet, doe het dan wanneer je net uit de douche komt. De poriën staan dan namelijk open en de kans op irritatie is dan kleiner. Ook heb je op je tepels kleine bobbeltjes die lijken op kippenvel. Dit zijn klieren! Horen er dus ook gewoon bij.

4. Je zal vast denken dat ze de verkeerde kleur zijn

Of je tepels nou spierwit, roze of bruin; het maakt niet uit. De kleur van je tepel is namelijk niet te koppelen aan je gezondheid. Net als de rest van je huid kan veranderen van kleur, kan de tepelkleur ook variëren. Ook heeft dit te maken met verschillende etnische groepen. Een uitzondering is als je tepels uit het niets vuurrood worden. Dit kan voorkomen na het sporten, maar als het uit het niets veranderd, laat het even nakijken bij je dokter.

Ben jij benieuwd wat er met jouw lichaam gebeurd tijdens de seks? Klik dan hier!