Het voelt heerlijk: meteen fris zijn als je jouw bed uit springt. Met vol goede moed aan de dag beginnen zonder dat je je nog 6x om wilt draaien. Ben jij een ochtendmens? Dan zul je dit dit ook zeker bevestigen. Maar, een ochtendmens zijn heeft volgens wetenschappers ook nadelen voor de rest van de dag.

ochtendmens-nadelen-dag-femfem

Onderzoek

Wetenschappers van de Oxford University’s Higher School of Economics deden onderzoek naar hoe verschillende type mensen bepaalde zaken taken wisten te managen. De deelnemers aan het onderzoek werden onderverdeeld in de zogenaamde ‘ochtendmensen’ en ‘avondmensen’. Beide groepen moesten in de avonduren een test afnemen. Hieruit bleek dat de ochtendmensen een snellere reactietijd hadden en de test snellers af hadden. Echter, waren zij minder effectief en maakten zij meer fouten. De avondmensen deden beter hun best voor de test. Ze namen uitgebreider de tijd en gaven meer correcte antwoorden.

ochtendmens-nadelen-femfem

Ben jij dus echt een ochtendmens? Hou er dan in je planning mee dat je ’s avonds geen ingewikkelde taken hoeft te doen. Natuurlijk kan je in de avonduren gewoon makkelijk werk verrichten waarbij je niet al te veel hoeft te na te denken. Wanneer het echter gaat om studeren of het volgen van een cursus, zorg dan dat je dit niet in de avonduren hoeft te doen. Hoe je dan wél het beste uit je werkdag kan halen? Met deze tips.