We hadden al verklapt dat er naast de Malediven nu ook een onderwaterrestaurant zou komen in Europa. En omdat niet iedereen zomaar naar de Malediven kan vliegen, kunnen we nu dus ook niet al te ver van huis dit mee maken. Namelijk, in het prachtige Noorwegen – de plek waar nu dan eindelijk de allereerste onderwater restaurant is geopend in Europa.

onderwaterrestaurant FEM FEM

Under

Europa’s eerste onderwaterrestaurant opende deze week zijn deuren aan de ruige kustlijn van Noorwegen. Het restaurant wat 5,5 meter onder de zeespiegel ligt is ontworpen door het Noorse architectuurbedrijf Snøhetta. Het restaurant genaamd “Under” (tja, hoe kan het ook anders?) komt misschien van de buitenkant heel koud en industrieel uit, maar niets is minder waar, want als je binnen komt voel je gelijk de warmte en de gezelligheid om je heen. Het houten interieur mét het blauwe lichtinval van de zee maakt deze plek nog mooier dan het al was.

Het is natuurlijk niet gek dat de menukaart vol staat met verschillende vissoorten, maar ik kan je vertellen: een simpele oester zul je zeker niet op je bord krijgen. Zo is het menu tot in de puntjes verzorgd. “My team and I work in close co-operation with local farmers, fishermen, hunters and harvesters to provide the freshest ingredients. In this way, we create flavourful, innovative dishes that reflect our landscape”, vertelt de Deense chef-kok Nicolai Ellitsgaard.

Good to know: er hangt een aardig prijskaartje aan het eten, want tja, wat verwacht je anders op zo’n locatie? Een 18-gangen menu (ja, je hoort het goed) kost maar liefst 235 euro per persoon. Dus ben je van plan om een tripje te plannen te naar Noorwegen, dan zou ik nu alvast reserveren want het staat al vol tot en met september…

View this post on Instagram

A nice day at under! @rolfsteinar

A post shared by Under (@underlindesnes) on

View this post on Instagram

Welcome under www.under.no Foto: @ivarkvaal

A post shared by Under (@underlindesnes) on

Lees ook: De reistrends van 2019 volgens Pinterest en Airbnb