Goodbye winter, hello spring. Het is dan zo eindelijk ver: we mogen weer volop genieten van het mooie weer in Nederland maar toch is dit ook het moment waarop we volop bezig zijn met het plannen van een reis naar het buitenland. Maar waar willen we heen? En met wie? Om jullie daarbij te helpen hebben Pinterest en Airbnb onderzoek gedaan naar de populairste reistrends van 2019.

travel FEM FEM

Allereerst, voordat je op reis gaat is het fijn om een goede voorbereiding te hebben. Door een goede voorbereiding kun je het beste uit je dag halen dus, vooral als je veel wilt zien, is het verstandig om een planning te maken. Maak een overzicht van je reis, dan heb je gegarandeerd een onvergetelijk avontuur.

Back to nature

Eén van de reistrends dit jaar is: back to nature. De natuur is namelijk dé plek waar je volledig tot rust kan komen. Zo kiezen veel reizigers er voor om in unieke huizen of hutten in de natuur te verblijven in plaats van hotels in grote steden om te genieten van de omgeving en om geen prikkels te hebben van drukte om je heen.

Thrill seeker

Populair op Pinterest zijn de avontuurlijke vakanties. Mensen zijn steeds meer bezig om zo veel mogelijk uit het leven te halen want ze zeggen toch altijd dat het leven kort is. Afijn, dit zorgt er dus dat men steeds meer opzoek is naar uitdagingen tijdens het reizen. Denk hierbij aan grotduiken en surfen in Honolulu bijvoorbeeld.

Betaalbaar en puppy-vriendelijk

We wisten al dat je door een hond langer kan leven maar puppy-vriendelijke en betaalbare reizen blijken ook helemaal trending te zijn dit jaar. Zo willen reizigers toch graag hun hond mee nemen op reis en dat is eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee. Je moet alleen rekening houden met wat extra kosten als je een huisdier mee wil nemen. Porto in Portugal en Marrakesh in Morocco zijn allebei populaire plekken om naartoe te reizen met je huisdier.

Afijn, hopelijk zorgt dit voor wat inspiratie als je nog een vakantie wil boeken. En een tip van ons voor de echte thrill seekers: ga sandboarden in Peru.