Je beste vriendin betekent ontzettend veel voor je. Jullie kennen elkaar al jaren en hebben de beste herinneringen samen. Vroeger speelden jullie altijd in de speeltuin om de hoek, waar die ene leuke buurjongen ook was. Tegenwoordig drinken jullie lekker ergens een drankje om weer even helemaal bij te kletsen. Deze avondjes zijn de avondjes waar jij het meest naar uitkijkt. Je beste vriendin verbetert daadwerkelijk je leven en dit is zelfs wetenschappelijk bewezen.

beste-vriendin-verbetert-leven-femfem

Je vriendin verbetert jou persoonlijk

Uit onderzoek van American Psychological Association is gebleken dat je beste vriendin zorgt voor minder stress. Wanneer jij dus tot over je oren in het werk zit, in huilen kan uitbarsten en niet meer weet waar je moet beginnen, wordt het tijd om je beste vriendin op te bellen en te zeggen dat jullie ergens wat moeten gaan drinken. Bovendien zorgen vriendschappen voor een gevoel van samenhoren en thuiskomen. Je merkt dat je niet de enige bent met struggles en jullie hebben elkaar om dit te delen. Ook wanneer jij even niet zo lekker in je vel zit, is je vriendin daar om te zeggen dat je onzin uitkraamt. Volgens onderzoek werkt het helpen van elkaar positief voor je zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Bovendien zorgt een goed gesprek met een vriendin ervoor dat jij je beter voelt. Het geeft een gevoel van verbinding, vertrouwen en dankbaarheid en volgens onderzoek is dit ook nog eens goed voor je gezondheid

Je vriendin verbetert je omgeving

Naast dat je beste vriendin jou persoonlijk een gelukkiger mens laat voelen, zorgt ze er ook voor dat elementen uit je omgeving leuker en beter zijn. Uit onderzoek van The Journal of Epidemiology and Community Health, is gebleken dat je best friend je levensverwachting verhoogt. Bovendien bleek uit studie van Randstad dat wanneer je een beste vriendin op je werk hebt, dit je zelfvertrouwen een boost geeft en je zakelijke betrokkenheid vergroot.

Een beste vriendin helpt jouw leven leuker te maken en is dus iemand om heel zuinig op te zijn en goed voor te zorgen. Heeft ze een gebroken hart? Zo vrolijk jij haar op.