Ben jij gelukkig in de liefde, maar het gevoel dat de kilootjes eraan vliegen? Dit is niet zo gek, want uit onderzoek is namelijk gebleken dat een gelukkige relatie je écht dikker maakt. Maar hoe dat nou komt?

13714060_1154969517907917_1103152210_n

Het onderzoek

De American Psycholigical Association voerde het onderzoek uit doormiddel van gedurende vier jaar 169 pasgetrouwde stelletjes te volgen. Er werd hierbij gelet op gewicht, lengte, de tevredenheid van het huwelijk en de hoeveelheid stress die de stelletjes ondervonden. Er werden twee verschillende theorieën onderzocht. De eerste theorie: wanneer je in een gelukkige relatie zit kom je niet aan omdat je geen last hebt van vreetbuien door de stress en je verdriet. De tweede theorie: wanneer je in een relatie zit kom je juist aan. Jouw planning zit namelijk al propvol en je hoeft op niemand meer proberen indruk te maken.

Hoe gelukkiger, hoe meer kilootjes

En rara wat kwam eruit? Juist. Hoe gelukkiger je bent, hoe groter de kans dat de kilootjes eraan vliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die movie nights, waarbij de chips, Cola en chocola niet kunnen ontbreken. Dit zorgt natuurlijk allemaal voor ene maatje meer. Ach. Tussen jullie zit het tenminste wél goed, toch? En die calorieën? Die verbranden jullie wel in bed. En om het allemaal een tikkeltje spannender te maken, ga een keer aan de gang met sexspeeltjes. Jij blij, hij blij.

Lees ook: dit is waarom mannen met een zus de beste partners zijn.