Mannen zijn stukken minder volwassen dan vrouwen, en daar is het iedereen inmiddels over eens. Het is een mening die we allemaal delen, maar is het dan ook gebaseerd op feiten? Volgens onderzoek worden mannen pas op hun 54ste levensjaar volwassen. Wacht, wat?

Onderzoek mannen leeftijd volwassen 54 jaar
Bron: Pinterest

Mannen worden later volwassen

Mocht jij jezelf vergelijken met je partner, vader of een vriend en denken “wat ben je kinderachtig”, dan zou je zo gelijk kunnen hebben. Dat wij vrouwen een stuk volwassen zijn, is nu namelijk (eindelijk) feitelijk bewezen. Mannen worden veel later volwassen en dat heeft deels te maken met het feit dat mannen tegenwoordig veel later vader worden dan vroeger.

Gemiddeld zijn mannen in Nederland nu ongeveer 32 of 33 jaar als ze voor het eerst vader worden. Mannen zijn vaak nog lang een stelletjes pubers: ze doen speels, lollig en ook vaak egoïstisch. Ze denken dan ook vaak eerder aan zichzelf dan een ander. Herkenbaar, hé? Maar met een baby gaat dat natuurlijk een stukje lastiger. Bij beide ouders – dus ook de vader – komen er veel meer verantwoordelijkheden kijken. Niet bij alle mannen gaat dat natuurlijk goed, maar vaderschap is voor de meeste wel hét begin van het volwassene leven.

Eerder was de leeftijdsgrens waar mannen volwassen zouden worden 40 jaar, maar deze is dus inmiddels opgeschoven naar 54. Mannen zeggen op die leeftijd dat ze nog te veel twijfelen aan zichzelf. Ze hebben problemen met geld en in de liefde zijn ze ook vaak nog onzeker.

Enne, de vrouwen dan?

Wel leuk dat we nu de mannen lopen af te kraken, maar what about us? Volgens onderzoek, worden vrouwen volwassen tegen hun 26ste. Duh… logisch!

Lees ook: 5 vreemde eigenschappen die mannen leuk vinden aan een vrouw