De kleur van je ogen wordt genetisch bepaald. Maar uit onderzoek is nu ook gebleken dat je oogkleur verklapt hoeveel drankjes jij ongeveer nuttigt. En het is betrouwbaar, want het is drie keer onderzocht..

oogkleur-drankgebruik-femfem

Bruine ogen

Nu kun je natuurlijk niet aan je oogkleur aflezen hoeveel drankjes iemand precies heeft gedronken, maar de kleur van je ogen bepaalt wel hoe groot de kans is dat jij een drankprobleem ontwikkelt. Voor degene met bruine ogen onder ons: goed nieuws! Volgens onderzoek van de universiteit van Vermont hebben personen met bruin haar de minste kans om een drankprobleem te ontwikkelen.

Het onderzoek

De studie werd gehouden onder 1263 alcoholverslaafden en de database van 10.000 personen werd onderzocht. Hieruit bleek dat personen met een lichte kleur ogen, een hogere kans hadden op een alcoholverslaving dan personen met donker bruine ogen. Degene met blauwe ogen hadden de grootste kans, bleek uit het onderzoek. Blijkbaar vonden de wetenschappers de uitslagen verrassend, want ze hebben het drie keer gecheckt, maar elke keer kwamen er dezelfde bevindingen uit. Uit de studie is gebleken dat je genen die je oogkleur bepalen dezelfde chromosomen bevatten dan de genen die gelinkt zijn aan veel drankgebruik.

Dus heb je blauwe ogen en kun je het merendeel van je stapavondjes niet meer herinneren, omdat je te diep in het glaasje hebt gekeken? Dan weet je nu waar het door komt. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het drinken van alcohol goed is voor je vriendschap.