We vermijden ze het liefst in een relatie: de ongemakkelijke gesprekken. Helaas kan dit niet altijd en het schijnt zelfs goed voor je relatie te zijn om deze wel te voeren! Door het gesprek aan te gaan kunnen jullie samen aan jullie problemen werken, maar dit maakt het niet makkelijker om deze gesprekken te voeren. Deze zeven ongemakkelijke gesprekken hebben jij en je partner so-wie-so wel gehad.

1. Het soa-gesprek

Toen jij en je partner net begonnen met daten, wisten jullie nog niet alles over elkaars seksuele geschiedenis. En om die reden hebben jullie – hopelijk – het soa-gesprek gevoerd. Je wil niet dat je partner je een soa geeft, right?

Veel mensen laten zich niet testen op soa’s. Want geen symptomen betekent geen ziekte, toch? Dit is dus niet waar. Veel soa’s – zoals HIV of chlamydia hebben een lange incubatieperiode voordat symptomen optreden. Daarom is het altijd verstandig je te laten testen voordat je het bed induikt met je nieuwe partner.

2. Praten over jullie exen

Wanneer jij en je partner elkaar leren kennen, is het ook belangrijk om over elkaars exen te praten. Hoewel jij natuurlijk alles over de exen van je partner wil weten, kan het nogal ongemakkelijk zijn wanneer de vragen aan jou worden gesteld. Maar hoe ongemakkelijk het ook is, it’s only fair.

3. Bemoeizuchtige familieleden

Familieleden die zich bemoeien met jullie relatie kunnen erg vervelend zijn. Sommige mensen hebben nou eenmaal altijd een mening over jullie relatie en wanneer het familieleden van je partner zijn, kan het nogal ongemakkelijk zijn om hen hierop te wijzen. Maar als dit jou een vervelend gevoel geeft, is het toch belangrijk om dit ongemakkelijke gesprek aan te gaan.

4. Praten over trouwen

De vraag wanneer jullie gaan trouwen moet niet ongemakkelijk zijn, maar de vraag of er een mogelijkheid is dat jullie ooit gaan trouwen, is vaak wél ongemakkelijk! Niet iedereen staat open voor een huwelijk en sommige mensen voelen niet de behoefte om te trouwen. Dit is vaak één van de meest ongemakkelijke gesprekken die stellen voeren; al helemaal als de één er wel voor openstaat en de ander niet.

5. Een vriend(in) die iets té dichtbij komt

Wanneer je partner een vriend(in) heeft die met jou loopt te flirten, is dit ongemakkelijk om op te biechten. Vaak is dit vooral doordat jullie allebei belangrijk zijn voor je partner en het daarom lastig kan zijn om er iets aan te doen.

Toch is het belangrijk dat je dit niet negeert: wanneer jouw partners vrienden tussen jullie relatie komen, is het niet oké als je partner dit negeert. Dit is niet alleen één van de meest ongemakkelijke gesprekken ooit, het is vaak ook nog heart breaking voor je partner.

6. Iets vragen waarop het antwoord ‘nee’ is

Niets is vervelender dan een vraag stellen waarvan je al weet dat het antwoord ‘nee’ gaat zijn. Vooral als het gaat om iets waar je partner het niet over eens is. Toch is het belangrijk dat je bepaalde dingen met elkaar overlegd; je kan niet ineens met een puppy of dure sportwagen thuiskomen zonder het er met elkaar over te hebben gehad.

7. Het uitmaken

Hopelijk heb je dit gesprek niet met je huidige partner gevoerd: het uitmaak-gesprek. Vaak voor beide partijen pijnlijk en ongemakkelijk, maar helaas, niet iedere relatie duurt voor altijd. Soms is het nou eenmaal onvermijdelijk. Maar een schrale troost: als je the one hebt gevonden, kunnen jullie dit gesprek mooi doorstrepen!