Of er nou in je nabije omgeving niemand leuks tussen zit, je al een tijdje geen nieuwe mensen meer hebt ontmoet of te verlegen bent om op iemand af te stappen: dating apps zijn altijd chill. Toch zijn niet alle visjes in de digitale zee een perfecte match met jou en zijn er dan ook zeker wat signalen die je absoluut niet over het hoofd mag zien. Om je voor een vreselijke date te behoeden, delen we de red flags waar je voor moet uitkijken tijdens het online daten!

@pinterest
@pinterest

De app-fase duurt wel héél lang

Hoe gezellig het ook is op app, als er geen moeite gemaakt wordt om daadwerkelijk af te spreken, is dit één van de typische red flags. Je zoekt namelijk niet naar een penvriend, maar naar een partner! Binnen twee weken moet er tenminste een date op de planning staan, anders kun je je match wel gedag zwaaien.

Er wordt niet gereageerd op jouw voorstel om af te spreken

Heb je eindelijk de moed verzameld om hem of haar mee uit te vragen, begint diegene opeens over iets heel anders te praten. Yup, de rode flag begint al te wapperen… Wanneer hij geen moeite doet om een datum af te spreken en jouw voorstellen behendig ontwijkt maar wél af en toe een ‘hey’ stuurt: heel gauw unmatchen! Hij of zij weet of niet wat die wil, of houdt je aan het lijntje.

Er staat niks op zijn of haar profiel

Hoewel dit ook wel als lekker mysterieus kan overkomen, is niks zo vervelend als iemand die op zijn profiel niks over zichzelf deelt. Eerlijk is eerlijk, je baseert je match voornamelijk op uiterlijk, maar misschien 20% wordt wel beïnvloedt door iemands tekstjes over zichzelf en smaak. Erachter komen dat iemand totaal niet bij je past is natuurlijk totale tijdverspilling. Waag je daarom niet eens aan iemand met een leeg profiel en swipe lekker verder!

Hij of zij stelt jou geen vragen

Een beetje interesse tonen in jouw leven is echt niet zo moeilijk. Wanneer iemand jou echt leuk vindt, zal hij of zij echt wel vragen stellen over jezelf. Plus, dit betekent dat diegene alleen maar over zichzelf aan het praten is… dikke turn off! Zorg dat je online date net zoveel energie teruggeeft dan dat jij hem of haar geeft om van een match misschien wel meer te maken…

Hij of zij vraagt je gelijk mee uit

Naast een te lange app-fase is het skippen van deze fase ook één van de red flags! Tuurlijk kan iemand je liever in het echt willen leren kennen, maar zonder introductie gelijk iemand mee uitvragen is ook geen no go. De kans op een vreselijk date is namelijk een stuk groter als je gelijk in het diepe springt. Eerst pootje baden raden we dus aan!

Zijn of haar profiel staat vol met dingen die je wel of niet moet zijn

Het is goed om aan te geven wat je zoekt, maar je kunt ook doorslaan. Een profiel met “Je moet grappig zijn, geen drama meebrengen en ambitieus zijn” kun je daarom heel snel overslaan. Niemand heeft ons namelijk wat te vertellen over hoe we ons moeten gedragen. Zéker niet ene Jasper die met een vis op de foto staat. Thank u, next!

Lees ook: Op deze manier kun jij veilig genieten van online daten