Voel jij je wel eens onzeker? Je bent niet de enige. Iedereen heeft wel eens last van onzekerheden, maar dat is nergens voor nodig. Het leven wordt er niet leuker op als we ons telkens onnodig druk maken. Met deze tips ga jij weer stralen van zekerheid!

laugh-femfem

Accepteer complimenten

Wanneer iemand je complimenteert denk jij vast meteen: ‘Hij zegt maar wat’.¬†Je maakt er meteen iets anders van en bekijkt het negatief. Accepteer de complimenten die je krijgt, ze zijn namelijk goed bedoeld! Schrijf de leukste complimenten die je krijgt op, zodat je daar altijd op kunt terug vallen als je down bent.

Hou op met vergelijken

We doen het allemaal, maar het maakt ons zeker niet gelukkiger. In jouw ogen lijkt dat meisje waar je altijd mee bij de bus staat zo perfect, maar je moest eens weten. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten. Richt je alleen op jezelf, je hebt namelijk niks met een ander te maken.

Fouten maken mag

Waarschijnlijk ben je super bang om fouten te maken, maar fouten maken mag. Van fouten maken leer je. Hoe meer fouten je maakt, hoe meer je leert. Falen is nuttig! Iedereen doet het namelijk in het leven, dus jij mag het ook.

Lichaamstaal

Bodylanguage is belangrijk als je zeker over wilt komen. Maak oogcontact als je met iemand in gesprek bent. Zorg ervoor dat je een rechte houding hebt, je schouders naar achter  zijn en je hoofd omhoog is.

Goede kanten

Richt je op je goede kanten. Iedereen heeft unieke kwaliteiten, die je nu al toepast in het leven. Bedenk dat goed! Je voegt iets toe, ook al zie je dat misschien zelf niet in. Zet al jouw kwaliteiten op een rijtje zodat je zelf in ziet waar je allemaal goed in bent.

Welke tips ga jij toepassen om je minder onzeker te voelen?

Wist jij dat je van wijn meer zelfvertrouwen krijgt? Wij leggen je uit hoe dat komt!