Wie is er nou niet dol op een goed glas wijn? Juist, een wijntje kan een mens héél gelukkig maken. Of het nou op de vrijdagmiddagborrel is of op de woensdagavond voor de televisie, er is altijd wel een gelegenheid om een fles te openen. Maar of het voor onze gezondheid nou zo goed is, zijn de meningen over verdeeld. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt echter dat een glas wijn per dag nog niet zo slecht voor je is.

redwine-femfem

Het helpt vet verbranden

Ja, je leest het goed: wijn drinken helpt bij het verbranden van vet, concludeerde een studie van onderzoekers aan de Canadese Universty of Alberta. Dit heeft te maken met resveratrol, een stof die van nature voorkomt in de schil van rode druiven. Ook is het is goed voor je hart en gaat het hart-en vaatziekten tegen. Dus wil jij vitaal zijn maar kun jij om bepaalde redenen niet sporten? Drink dan een glas wijn in plaats van een bezoekje te brengen aan de sportschool.

We worden knapper door wijn

De roze gloed op je wangen, die vaak tevoorschijn komt na het drinken van alcohol, maakt je aantrekkelijker. Dit werd ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Bristol. Dit heeft trouwens alleen succes als je niet meer dan twee glazen nuttigt. Even dat je het weet…

We krijgen meer zelfvertrouwen

Dat je naar een paar glaasjes wijn bruist van het zelfvertrouwen, heb jij misschien wel eens gemerkt. Je komt er de volgende dag achter dat wat je allemaal gezegd hebt en schaamt je dood. Maar uit dit onderzoekt blijkt dat je je helemaal niet hoeft te schamen! Het heerlijke, zelfverzekerde gevoel wat je krijgt door alcohol blijkt goed te zijn voor de geestelijke gezondheid en gevoel voor eigenwaarde. Doe ons nog maar een wijntje!

Dit zijn perfecte redenen om op te proosten, toch?

Droom jij ervan om te zwemmen in bad vol rode wijn? In deze spa kan het!