Het is heel vervelend om iedere dag ontzettend moe te zijn. Je hebt genoeg energie nodig om een dag door te kunnen komen. Verschillende factoren kunnen aantonen waar die extreme moeheid vandaan komt. Wanneer je weet wat de oorzaken zouden kunnen zijn, weet je ook hoe je het probleem op kunt lossen.

Slaapapneu

Het is algemeen bekend dat mensen met slaapapneu minder goed kunnen slapen. Tijdens het slapen stopt iemand met slaapapneu kort met ademen. Normaal gesproken ontspant je lichaam in de nacht, maar wanneer je slaapapneu hebt gaan de spieren in je keel juist aanspannen. En dat zorgt overdag voor een enorm vermoeid gevoel.

Je slaapt te weinig

Dit is wel één van de meest voor de hand liggende oorzaken. Je pakt namelijk gewoon niet genoeg rust. Een mens heeft gemiddeld acht uur slaap nodig, maar dit wordt door veel mensen in de praktijk niet aangehouden. Slaap langer, zodat je je overdag fitter voelt.

Je krijgt niet genoeg voedingsstoffen binnen

Op een dag heb je goede voeding nodig om de dag te kunnen doorkomen. Eet je te weinig? Dan mis je een hoop belangrijke voedingsstoffen, waardoor je je overdag minder fit voelt. Sla je ontbijt, lunch en diner dus absoluut niet over!

Psychisch

Wanneer je psychisch niet alles meer helemaal op een rijtje hebt, kan het ervoor zorgen dat jij slecht slaapt. De hele nacht piekeren doet niet veel goeds voor je oververmoeide gevoel. Probeer te praten met iemand die je kan vertrouwen en neem voldoende rust. Je moet alles op een rijtje krijgen, zodat je je snel weer fitter voelt.

Lichamelijk

Behalve je psychische gezondheid, is je lichamelijke gezondheid ook belangrijk. Heb je lichamelijk veel problemen? Dan is er een grote kans dat je hierdoor helemaal niet lekker slaapt. Een simpele verkoudheid kan al zorgen voor extreme vermoeidheid. Het is dus heel belangrijk om je lichaam voldoende rust te geven.

Lees ook: Met deze techniek uit het leger val je binnen 2 minuten in slaap