What?! Als je vaak moeite hebt om in slaap te vallen, dan moet je zeker even verder lezen. Hoe fijn is het wel niet om gelijk in slaap te kunnen vallen wanneer je in bed ligt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig zou deze military method ervoor moeten zorgen dat jij binnen twee minuten in slaap valt. Zó snel?!

De methode uit het leger

Vaak duurt het even voordat je in slaap valt door verschillende oorzaken. Dit zou te maken kunnen hebben met zorgen, stress en gepieker. Dit zijn dingen die je niet makkelijk kan uitschakelen. Hierdoor kost het jou meer moeite om in slaap te vallen. Het is dus mogelijk om alsnog makkelijk in slaap te vallen, zelfs met deze omstandigheden en zonder dat jij wat slaappillen hoeft te nemen. Zo zou de military method jou moeten helpen om binnen twee minuten in slaap te vallen.

Niet nieuw

De methode uit het leger is zeker niet nieuw. Zo werd de methode al gebruikt in 1981. Deze manier is gemaakt om vermoeide en uitgeputte soldaten te helpen. Hoe stressvol de omgeving wel niet is, je hebt alsnog slaap nodig. Maar hoe werkt deze methode dan eigenlijk?

Hoe werkt de military method?

Goed nieuws: de military method is dus heel makkelijk en kan iedereen doen. Je moet wel een beetje oefenen voordat het werkt. Na zes weken oefenen zou jij de methode helemaal moeten kunnen. Hoe fijn is het wel niet om gelijk in slaap te vallen wanneer je in bed gaat liggen? De techniek werkt zo goed dat hij ook helemaal rond gaat op TikTok. Niet gek want niemand mag dit missen! Het eerste wat je moet doen is je gezichtspieren ontspannen. Na dit moet je je schouders zo veel mogelijk naar beneden zakken. Doe dit ook met je boven- en onderarm aan één kant tegelijk. Als laatste moet je uitademen en je borst ontspannen. Ondertussen ga je dan naar beneden naar je benen. Werkt de methode een beetje bij jou?

@doctorjesssFollow for more tips on how to fall asleep faster! Intsagram: doctorjesss

♬ Steven Universe – L.Dre

Lees ook: 10 voedingsmiddelen die je moet eten om beter te slapen