Ben je net iemand tegengekomen die je helemaal fantastisch vindt? Dan is het natuurlijk super leuk om er samen even een weekje tussenuit te gaan. Lekker van de zomer genieten en naar de zon toe gaan. Wanneer je iemand nog niet zo goed kent moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Deze gespreksonderwerpen zorgen ervoor dat jullie eerste vakantie samen er een is om te onthouden.

koppel-vakantie-FEMFEM

Budget

Het is belangrijk om een budget af te spreken met je reispartner. En dan bedoelen we dat je echt duidelijk moet communiceren over alles, van vliegtickets tot maaltijden. Iedereen heeft een ander idee bij ‘niet te duur’, dat is dus niet duidelijk. Voorkom ongemakkelijke situaties tijdens de reis door het er vooraf met elkaar over te hebben. Zo weten jullie allebei wat je kunt verwachten.

Accommodatie

Bespreek je plannen voor de accommodatie tijdens de reis. Wat voor soort onderdak heb jij het liefst tijdens je vakantie? Hou je van sociale hostels, luxe hotels of wil je juist een home stay doen? Iedereen heeft andere voorkeuren en je wil dat jullie je allebei op je gemak voelen.

Tijd om te relaxen

Wat is jullie planning voor de vakantie? Wil je veel gaan zien of juist lekker uitrusten? Het is een goed idee om het hierover te hebben voordat je weggaat. Als jij het belangrijk vindt om af en toe een siësta te doen, is het wel fijn als de ander een beetje op dezelfde lijn zit. Bespreek ook of je af en toe een beetje me-time nodig hebt of juist niet. Dan voel je je tijdens de vakantie niet zo bezwaard om af en toe de rust op te zoeken.

Activiteiten

Gaan jullie naar Rome? Geweldig! Maar waar jij naar Rome gaat voor de historie, musea en ruïnes, vindt je reispartner het eten en de wijn misschien veel belangrijker. Door vooraf een lijstje te maken van de dingen die je sowieso wil doen en zien en dat met elkaar te delen, voorkom je dat jullie hier andere verwachtingen over hebben.

De perfecte vakantie: California Dreamin’ in Portugal