2019 komt langzamerhand tot een einde. Dit jaar zat vol met goede films, muziek en aparte trends. Dus voordat we voorgoed afscheid nemen van de 2010’s blikken we terug op 2019 met zeven van de meest opmerkelijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

1. Area 51

We waren bijna vergeten dat dit in 2019 gebeurt is, maar het is echt zo. In juni van het afgelopen jaar kwam er een Facebook evenement online waarin stond dat area 51 bestormd moest gaan worden, want “they can’t stop us all“. Het grapje groeide uit tot een enorme meme. Jammer genoeg is er niemand daadwerkelijk thuis gekomen met een alien, misschien volgend jaar nog een keer proberen.

2. The Joker

2019 was een geweldig jaar voor films. Een van de beste films van dit jaar was ongetwijfeld The Joker met Joaquin Phoenix. De film van DC is ondanks de controversie een van de meest winstgevende films ooit geworden. En dat naar onze mening zeker niet onterecht. Deze gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in als een ware klassieker en een film die je gezien moet hebben.

3. Avengers: Endgame

Avengers: Endgame was misschien wel de grootste filmrelease aller tijden. De drie uur durende Marvel film heeft verschillende records verbroken en is zelfs voor een tweede keer uitgebracht vanwege de populariteit van de film. Voor echte Marvel fans was Endgame zonder twijfel het hoogtepunt van dit jaar.

4. Billie Eilish

2019 was ongetwijfeld het doorbreek jaar van Billie Eilish. De 17 jarige zangeres bestormde dit jaar de hitlijsten met nummers zoals Bad Guy en All Good Girls Go To Hell. Billie groeide dit jaar na haar doorbraak in 2018 uit tot een van de grootste sterren in de muziekindustrie. Wij zouden onze playlists van dit jaar niet meer voor kunnen stellen zonder dit jonge talent.

5. Greta Thunberg

Klimaatverandering en milieuvervuiling waren veel besproken onderwerpen dit jaar. En dat hebben we te danken aan de Zweedse Greta Thunberg. Het jonge meisje heeft met haar klimaatprotest een enorme golf van protesten over de hele wereld geïnspireerd. Tegenwoordig reist ze de wereld over om wereldleiders toe te spreken en te strijden voor onze planeet.

6. Old Town Road

Old Town Road van Lil Nas X was waarschijnlijk de allergrootste hit van het jaar. Dit nummer was niet meer van de radio af te slaan. Het nummer heeft maar liefst 22 weken op de Nederlandse top 40 gestaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle remixes die er uit zijn gekomen na het origineel. We kunnen dus wel stellen dat Lil Nas X het aankomende decennium uit gaat groeien tot een nog grotere ster.

7. Bottle Cap Challenge

Tot slot kunnen we het laatste jaar van de 2010’s niet afsluiten zonder de populairste internet challenge te benoemen. De Bottle Cap Challenge was ongetwijfeld de grootste challenge van dit jaar. Het doel van deze challenge was om met je voet de dop van een flesje af te slaan. Veel beroemdheden deden eraan mee; Kendall Jenner, Ryan Reynolds en John Mayer waren allemaal van de partij. Maar we moeten toegeven dat Mariah Carey de allerbeste video heeft gemaakt.

2019 was dit en zo veel meer. Fijne jaarwisseling!