Werk je al een tijdje op een leuke plek en heb je laten zien wat het bedrijf aan jou heeft? Als het enige wat nog niet helemaal goed zit je salaris is, is het misschien tijd om zelf actie te ondernemen en vragen om een opslag. Doodeng, I know! Maar dat hoeft het niet per se te zijn.

salarisverhoging FEM FEMHelaas is er nog altijd een stigma rond het bespreken van je salaris. Waarschijnlijk weet je niet wat je collega’s verdienen, en weten hun dat niet van jou. Dit kan je onzeker maken voor een gesprek met je baas over een salarisverhoging. Het is goed om te onthouden dat emoties zoals schaamte juist goed voor ons zijn. Het dwingt je om uit je comfort zone te komen en dat is ook precies wat je moet onthouden. Door deze tips heb jij het straks binnen no time geregeld!

Wees eerlijk

Hoe lang werk je bij het bedrijf? Wat heb je allemaal voor het bedrijf gedaan? Stel jezelf vragen om erachter te komen of je het wel verdient om een opslag te krijgen. Als je onrealistische doelen hebt is de kans een stuk groter dat je de opslag niet krijgt.

Maak een afspraak

Schrijf een nette email of spreek je baas aan: vraag om een privégesprek om je recente prestaties te bespreken.

Begin met voorbereiden

Heb je een afspraak met je baas of supervisor gemaakt? Zorg dat er sowieso 7 dagen tussen de vraag en de afspraak zit. Waarom? Je hebt tijd nodig om je voor te bereiden en dit moet je zeker niet onderschatten. Dit zijn belangrijke punten om aan te denken wanneer jij je aan het voorbereiden bent:

  • Noteer je hoogtepunten.
  • Probeer te laten zien hoe je bent gegroeid.
  • Bedenk hoeveel je omhoog wilt.
  • Laat zien wat je in de toekomst voor het bedrijf kan doen.

Wees dankbaar

Toon altijd dankbaarheid naar je baas toe voor het gesprek. Is het gelukt? Proficiat! Is het niet gelukt? Probeer je opties te verkennen. Stel vast voor jezelf wat je gaat doen: blijf je voor het bedrijf werken en ga je er nog een tandje bijzetten of zoek je iets anders wat meer aansluit op je verwachtingen?

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek, lees dit dan even!