Hoewel we op 27 april natuurlijk het liefst struinen over de vrijmarkt, biertjes drinken bij de kroeg en dansen op een feest, hoeft een Koningsdag at home de pret niet te drukken. Koop een lading oranje tompoezen, zet een muziekje aan en be your own bartender! Met deze 5 lekkere oranje cocktails maak je Koningsdag nog een stukje feestelijker!

1. Tequila Old Fashioned

Voor de Tequila Old Fashioned hoef je maar weinig in huis te halen: Don Julio Reposado Agave Tequila, agavesiroop en Angostura Bitter. Om de cocktail nog iets feestelijker te maken, kan je hem nog garneren met een sinaasappelschilletje. Wat is er nou toepasselijker op Koningsdag dan de appeltjes van oranje?

2. Penicillin

De Penicillin is de perfecte cocktail voor een Koningsdag met een somber weerbericht. Deze cocktail houdt je lekker warm op frisse dagen en is een heerlijke kruidige mix van whisky, gember en honing. Voor deze cocktail is het boodschappenlijstje wel iets langer. Je hebt whisky, citroensap, gembersiroop, honing en Angostura Bitters nodig voor de Pencillin. Maar dan krijg je ook een echte smaakexplosie!

3. Mimosa

Wat is nou een betere gelegenheid om een lekkere Mimosa te drinken dan de verjaardag van onze Koning? Het enige wat je nodig hebt om deze klassieker te maken is vers sinaasappelsap en champagne. Lekker bij een Koningsdag brunch, lunch en natuurlijk de oranje tompoezen!

4. Aperol Spritz

Een Aperol Spritz is toch wel één van de populairste oranje cocktails. Niet alleen is deze cocktail in de zomer een absolute hit, maar ook op feestelijke lentedagen als Koningsdag kan dit heerlijke drankje niet ontbreken. Aperol, Prosecco, bruiswater en wat sinaasappelschijfjes is all you need voor de Aperol Spritz. Fris, bitter en feestelijk!

5. Negroni

De Negroni is de perfecte cocktail voor liefhebbers van een sterke, bittere smaak. Wie on the go cocktails wil maken, zal de Negroni ideaal vinden. Het enige wat je mee hoeft te nemen, is een fles Gin, een fles Martini Rosso en een fles Campari. Schenk van elke fles 30 milliliter in een glas, roer het even door en je bent klaar! Geen geknoei met theelepeltjes, cocktailshakers en kruiden dus!

Lees ook: De nieuwste Koningsdag rage: tompouce bier!