Meine gutte, houdt het dan echt nooit op wat betreft de meest absurde manieren om mensen te kwetsen op het gebied van de liefde? Je kan tegenwoordig woordenboeken vullen met alle vormen van dating trends die de afgelopen paar jaar zijn verschenen met als meest bekende uiteraard: ghosting.

orbiting dating trend FEM FEM

Mocht je denken dat ghosting (wat helaas voorlopig nog een trend blijft) het ergste was – je weet wel, gewoon uit het niets niks meer van je laten horen – dan stellen wij jullie graag voor aan orbiting. Wellicht net een tikkeltje erger dan ghosting.

Orbiting

Oké, orbiting dus. Het heeft wel iets weg van ghosting maar wat hier vooral opvallend is is het social media gebruik. Je bent met iemand aan het daten, jullie hebben het super leuk samen en poof, je hoort niks meer van hem of haar. Máár, diegene is nog wel constant op jouw social media te vinden. Kijkt al jouw stories, liket al jouw foto’s, kijkt alles van je op Snapchat, liket ook nog eens alles wat je op Twitter plaatst… Maar appen of bellen? Nope.

De reden dat ze dit de naam ‘orbiting’ hebben gegeven is omdat diegene ervoor zorgt dat je ‘in their orbit’ (in hun baan) blijft. Dichtbij genoeg om alles in de gaten te houden, maar ver genoeg om geen communicatie met je te hebben.

Wel of geen ghosting?

Toen de Amerikaanse site Man Repeller kwam met het artikel hierover kregen ze best veel kritiek dat deze trend praktisch hetzelfde was als ghosting, alleen zijn zij het hier niet helemaal mee eens. ‘Mensen gaan al decennia lang op dates en verdwijnen dan opeens uit het niets. Orbiting, daarintegen, kwam alleen tot stand toen social media (Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat) populair werden.’

Kortom, orbiting: een soort van ex die alles van je nog in de gaten houdt. Ooit meegemaakt?

Lees ook: de dating trend die ervoor zorgt dat je voor altijd single blijft.