Laat het aan het internet over om onze twee favoriete etenswaren – sushi en oreo’s – tot één masterrecept samen te voegen. Yup, oreo sushi rolls zijn een ding en wij vinden het fantastisch. In dit recept komt gelukkig geen zeewier of rijst voor, maar het heerlijke baksel heeft de vorm van onze favoriete zalm maki! We laten je zien hoe je heel makkelijk zelf dit hemelse geschenk kan maken.

oreo sushi rolls fem fem
@siennasweets_ | tiktok

Quick & Easy

Als er één ding is waar TikTok in uitblinkt, is het wel het verzinnen van heerlijke en makkelijke recepten. Ook met de oreo sushi rolls blijkt dit weer het geval. Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig: oreo’s en melk (wat voor melk is aan jou, maar het originele filmpje maakt gebruik van volle koemelk). Oh ja, en een blender, keukenmachine of mixer om de zwarte koekjes fijn te malen. Je hebt er dus geen eens een oven voor nodig!

Hoe maak je het?

  1. Pak 15 tot 20 oreo’s en schraap de witte vulling van het koekje er af. Bewaar de vulling in een apart bakje.
  2. Doe de overgebleven koekjes in een blender, doe er ongeveer 2 eetlepels melk bij en mix het samen. Voeg niet teveel melk toe: je moet het namelijk nog kunnen vastpakken en uitrollen!
  3. Doe het koekjesmengsel in de koelkast zodat het wat vaster wordt.
  4. Voeg een een lepel melk toe in het andere bakje met vulling en mix dit samen tot een gladde frosting.
  5. Leg een laagje plastic folie neer, waar je het koekjesmengsel met een deegroller in een rechthoek op uitrolt.
  6. Smeer er vervolgens de frosting van vulling overheen.
  7. Sushi-tijd! Rol het rechthoek met frosting up zoals je ook home-made sushi maakt. Snij vervolgens plakjes van de rol ét voilá: je eigen oreo sushi rolls!

Een extra suggestie voor de echte zoetekauw: smelt wat chocola en leg dit naast de sushi als ‘sojasaus’ om in te dippen. Smullen!

@siennasweets_##oreosushi ##oreodesserts ##fyp ##oreodessertrecipe ##chocolatefood ##pleasemakethisvirall ##easyrecipesforkids♬ original sound – Adam Wright

Lees ook: Receptje voor de zomer: Bierijs met sinaasappel