Het dilemma van de warme zomerdag: ga je voor een lekker koud biertje of toch voor een verkoelend waterijsje? Wat als we je vertellen dat je helemaal niet hoeft te kiezen? Met dit recept kan je thuis gemakkelijk heerlijk bierijs met een vleugje sinaasappel maken. Fris, bitter en ijskoud tegelijkertijd!

Bierijs met sinaasappel

@ByAndreaJanssen
@ByAndreaJanssen

Wat heb je nodig?

  • 400 milliliter sinaasappelsap
  • 600 milliliter Radler
  • bosvruchten

De eerste stap is het mengen van het sinaasappelsap en de Radler. Zorg ervoor dat je genoeg sap gebruikt, aangezien alcohol minder hard vriest. Wanneer je meer dan 600 milliliter Radler toevoegt, wordt het vriezen lastiger. Probeer je dus aan de verhoudingen te houden! Je kan er ook voor kiezen om in plaats van Radler een andere biersoort te gebruiken. Keep in mind dat het vleugje citroen in Radler wel een extra fris smaakje geeft! Schenk het mengsel in een diepvriesbak en zet de bak in de vriezer. Roer het elke 30 minuten met een vork door, zodat het geen blok ijs wordt, maar je mooie ijskristallen krijgt. Na ongeveer 4 uur vriezen, is het ijs klaar. Serveer het in glaasjes met wat bosvruchten of andere fruitsoorten erbovenop. Easy peasy!

Tip: je kan ook verschillende smaakjes maken! Vervang simpelweg het sinaasappelsap voor een ander sapje zoals ananassap, druivensap of mangosap!

Wist jij dat ijs eten je een stuk slimmer maakt? Lees het hier!