Een vrijgezellenfeest betekent een dag lang genieten, herinneringen maken en de toekomstige bruid nog één keer laten genieten van het ‘vrijgezel’ zijn. Er ligt dus heel wat druk op je wanneer jij de eer hebt om deze dag te organiseren. En ook op de dag zelf kan dit nog heel veel stress met zich meebrengen. Met deze do’s en don’ts organiseer jij het beste vrijgezellenfeest ooit, waar je zelf ook van kunt genieten.

vrijgezellenfeest-organiseren-femfem

Maak het persoonlijk

Punt één om rekening mee te houden is de toekomstige bruid. Vraag haar wat voor soort vrijgezellenfeest ze wil. Wil ze liever een volkomen weekend dat helemaal volgepland is, of liever een rustig dagje? Houd hier rekening mee, het is ten slotte haar dag. Natuurlijk mag je best wat doen wat zij minder leuk zal vinden (zoals een leuk pakje dat ze de gehele dag aan moet), maar dat hoort bij een vrijgezellenfeest. Houd voor de rest wel rekening met haar wensen, ook omtrent eten, activiteiten en cadeaus.

Plan het niet te vol

Het is voor niemand leuk wanneer je net ergens gezellig wat zit te drinken en je eigenlijk alweer weg moet omdat de volgende activiteit gepland staat. Uiteindelijk is het samenzijn met familie en vrienden waar het om draait. Zorg dat je flexibel bent wat betreft tijd. Er zal altijd iemand zijn die te laat is, zorg dus dat je ruim een half uur van te voren afspreekt, voordat je ergens moet zijn. Of plan automatisch een half uur extra tussen verschillende activiteiten.

Regel een back-up plan

Je reservering waar je een even aantal mensen voor nodig hebt loopt in de soep omdat één persoon last-minute cancelled of het gaat regenen wanneer je een activiteit buiten had gepland. Kleine factoren kunnen er altijd voor zorgen dat dingen niet gaan zoals ze waren gepland. Zorg daarom dat je altijd een back-up plan hebt. Wanneer jij degene bent die rustig blijft en zorgt dat er altijd een andere mogelijkheid is, zal het vrijgezellenfeest hoe dan ook een succes worden.

Spreek van te voren een bedrag af

De kosten voor een vrijgezellenfeest kunnen onverwacht en heel snel heel hoog worden. Zorg er dus voor dat je van te voren een budget met de bruid hebt afgesproken en communiceer van te voren of iedereen het eens is met het genoemde bedrag. Zorg ervoor dat het ook duidelijk is hoe het tijdens het vrijgezellenfeest is geregeld. Zitten de drankjes in het budget? Is iedereen het ermee eens als de rekening in het restaurant wordt gesplit door het aantal personen? En schiet jij alles voor, zodat je later terugbetaald krijgt? Het is belangrijk om dit allemaal vooraf duidelijk te hebben, om gedoe te voorkomen.

Social media

Spreek bijvoorbeeld een tijd af waarna het niet meer verstandig is om social media te gebruiken. Het is prima om Instagram Stories van het eten te nemen en de activiteit in de middag. Maar wanneer de nodige drankjes zijn genuttigd is het misschien slim om af te spreken dat er geen social media meer wordt gebruikt, om beschamende momenten achteraf te voorkomen.

Ga voor een extra touch

Iets simpels en kleins kan zorgen voor een herinnering die je altijd bij blijft. Geef bijvoorbeeld aan iedereen twee flesjes water. Aan eentje hangt een zakje met Vitamine B pilletjes, die ze moeten innemen voor het feest begint. Aan het andere flesje zit een zakje met een paracetamol, vanzelfsprekend wanneer ze deze moeten innemen. Ook is het een leuk idee om een polaroidcamera aan te schaffen. Op deze manier worden er herinneringen van de avond gemaakt, maar blijven ze veilig ‘offline’. Maak voor iedere aanwezige een mugshot bordje en zorg dat iedereen hiermee op de foto gaat. Verzamel alle polaroids, maak er een mooi geheel van en geef het op de bruiloft aan de bruid.

Foto via Etsy
Foto via Etsy

Je mag hulp vragen

Zodra je een plan hebt, een gastenlijst en een budget is de basis gelegd. Je mag best om hulp vragen. Wanneer je ene vriendin helemaal gek is op eten en alles weet van de beste restaurants, laat haar dan de reservering regelen. Is een andere vriendin de creativiteit zelve, ga dan samen met haar zitten om ideeën te bedenken voor een leuke activiteit. Wanneer iedereen doet waar ze goed in is, voorkom je dat jij door de bomen het bos niet meer ziet en organiseren jullie een vrijgezellenfeest om nooit meer te vergeten.

Gaan al je vriendinnen trouwen, maar ben jij nog steeds single? Dit zijn de positieve kanten.