Iedereen wordt ouder en om je heen begint iedereen zich ineens te verloven of gaat zelfs al trouwen en krijgt kinderen. Terwijl jij ’s avonds thuis komt in een leeg huis en geen zondag ‘relatiedag’ hebt, oftewel: je bent single. Single zijn is een van de leukste dingen in het leven, want je hoeft aan niemand een verantwoording af te leggen en je kunt doen en laten wat je zelf wilt. Toch vinden we het vaak lastig om te zien hoe jouw vrienden een heel nieuw leven opbouwen, terwijl jij ‘blijft hangen’. Geen enkel probleem volgens ons, dit heeft alleen maar voordelen.

vrienden trouwen single

Er is ook iemand voor jou

Allereerst willen we je even meegeven dat ook jij je ‘future husband’ voor 100% zeker tegen gaat komen. Wanneer dat is, dat kunnen we je helaas niet vertellen. Op het moment dat het gebeurt, voel je het zelf aan: dit is dus dat gevoel waar al je vriendinnen over praten. Ook kan het zo zijn dat je de ware al bent tegengekomen, maar er alleen op dat moment niet voor openstond. Kortom: ook jij komt er wel. Wist je trouwens dat hoe langer je single bent, hoe beter je volgende relatie is?

Niets moet, alles mag

Natuurlijk kun je er even flink van balen als iedereen om je heen stappen zet in hun leven en jij nog steeds single op de bank zit. Eigenlijk is dit nergens voor nodig, die avondjes alleen op de bank zijn eigenlijk de momenten waar je nu nog van moet genieten. Wil je die ene super slechte meidenfilm zien? Dan kan dat, want niemand spreekt je tegen. Of wil jij weekendjes weg met vrienden of alleen? Doe dat, want je hoeft het weekend niet vrij te houden voor je geliefde.

Kijk en leer

Het leuke aan het meemaken van vele bruiloften van je vrienden, is dat jij al de ‘goede’ en ‘slechte’ dingen hieraan kunt onthouden en meenemen. Vond je de catering geweldig? Vraag alvast hun visitekaartje en was dat orkest op de achtergrond niet echt een succes, dan weet je dat ook weer. Kijk, leer en sla op.

Financieel onafhankelijk

Als je niemand hebt om rekening mee te houden, heb je ook niemand waarmee je financieel rekening moet houden. Het is jouw geld en daarom ook jouw verantwoordelijkheid, wil je die ene tas heel graag hebben en heb je het geld ervoor? Koop hem dan gewoon! Je hoeft nog niet na te denken over de dure scholen van je kinderen en allerlei oplopende rekeningen als je een gezin hebt. Geniet hier daarom nog even extra van!

Ze houden van je

Je vrienden hielden al van je, maar nu misschien wel nog meer. Jij hebt geen verplichtingen als verjaardagen van je schoonbroertjes vriendin, daarom heb jij wel tijd om met iedereen mee te gaan langs allerlei bruidswinkels, om de taarten mee te proeven en om de tofste locatie uit te zoeken wanneer haar future husband hier geen tijd voor heeft. Dit zullen je vrienden erg waarderen, ook al laten ze het misschien niet altijd merken omdat het zo’n stressvolle periode is. Onthoud daarom dat dit erg veel voor hen betekent en jij de beste vriendin ooit bent!

Lees ook:

Dit is waarom het fantastisch is om single zijn in je dertiger jaren.