Hoewel een origineel Vaderdag cadeau altijd leuk is om te geven, is het misschien nog wel leuker om samen nieuwe herinneringen te maken. En vergeet niet: je hoeft niet altijd een cadeau te geven op een speciale dag, je kunt ook gewoon samen tijd doorbrengen. Een nieuwe herinnering is vaak meer waard dan een cadeau, dus des te meer reden er samen op uit te gaan! Wij hebben de leukste tips verzameld.

Vaderdag FEM FEM

1. High wine of high beer

We wisten natuurlijk al dat een high wine en high tea bestond, maar wist je al dat je ook een high beer kunt doen? Perfect om te doen met Vaderdag dus! En hoe leuk om samen met je vader te doen? Het is maar net of jouw vader de voorkeur aan wijn of bier geeft, maar waarschijnlijk is dit een groot succes om samen te doen. Quality time onder het genot van een alcoholische versnapering en wat snacks toe, hiermee zit je sowieso goed.

2. Verdiepen in je vaders hobby

In de drukte van het dagelijks leven willen we onze hobby’s soms nog weleens vergeten of op de laatste plek zetten. Bedenk eens wat je vaders grote hobby is en ga dit samen een middagje doen. Koken, vissen, touren, bijzondere vogels spotten…je hebt het allemaal over voor je oude heer op Vaderdag ;-). Wedden dat jullie samen een topdag gaan hebben?

3. Dagje weg

Wel zo leuk om met je vader een dagje op pad te gaan naar een nieuwe stad. Vraag hem eens naar zijn lievelingsstad en maak er een staycation of mini citytrip van. Zoek van tevoren leuke plekken en activiteiten uit om samen te bezoeken. Zo kunnen jullie fijne koffietentjes afgaan, musea bezoeken en cultuur snuiven! Een nieuwe stad biedt eindeloos veel mogelijkheden.

4. Samen fietsen

Neem je vader mee te fietsen naar een leuke eindbestemming en stop onderweg voor een koffiepauze of een uitgebreide lunch. Je kunt bijvoorbeeld samen door een mooi natuurgebied bij jullie in de buurt fietsen en als eindbestemming een restaurant, het strand of een nabijgelegen stad hebben.

5. Samen wandelen + picknicken

Zoek een mooie wandelroute in de natuur en ga met het hele gezin of alleen met je vader een middagje wandelen. Pak een picknickmand in om onderweg uitgebreid te kunnen lunchen in de natuur.

6. Uit eten

De klassieker is natuurlijk je vader trakteren op een lekker etentje bij zijn favoriete restaurant óf een nieuw restaurant. Kies een restaurant met zijn favoriete keuken en ga voor bijvoorbeeld voor Indiaas, Italiaans of Thais. Genieten gegarandeerd!

7. Een museum bezoeken

Houdt je vader erg van kunst, fotografie of geschiedenis? Dan is een bezoek aan een museum een leuk idee. Dit kan een museum zijn met een specifiek thema of combineer bezoekjes aan meerdere tentoonstellingen met elkaar. Een kunstliefhebbende vader wordt hier zeker blij van.

8. Live entertainment

De bioscoop, een optreden of het theater zijn altijd leuk om naartoe te gaan. Vraag je vader waar hij nog graag naartoe zou willen. Indien hij geen specifieke voorkeur heeft, kies jij een passende voorstelling. Tip: verras hem met kaartjes voor een stand-up comedy om samen een avondje te schaterlachen. Zo hebben jullie een leuk uitje in het vooruitzicht.

9. Barbecueën

Met mooi weer kunnen jullie natuurlijk lekker gaan barbecuen in de achtertuin in plaats van uit eten gaan. Wil je toch graag een fijn cadeau geven, dan is een leren schort, barbecue of grillpakket een heel leuk en toepasselijk idee.

10. Familie spelletjesavond

Voor de familieman is een avondje ouderwets bordpellen doen met het gezin misschien nog wel de leukste activiteit. Zorg voor wat lekkere versnaperingen of combineer het bijvoorbeeld met een avondje gourmetten. Lekker nostalgisch de fijne, gezellige avonden van vroeger herbeleven. Nu maar hopen dat je vader en de andere gezinsleden tegen hun verlies kunnen, om de gezellige sfeer in huis te behouden…;-).

Weet jij al waarmee jij je vader gaat verrassen met Vaderdag?

Shop hier de leukste items voor Vaderdag 2020

Op zoek naar meer ideeën voor Vaderdag? Misschien vind je hier nog een leuk idee om samen met je vader te doen.