Nou wil ik absoluut niet zeggen dat ik oud ben, maar nu ik bijna de dertig aantik merk ik zo nu een dan een generatiekloof. Met name op de werkvloer met onze redactie stagiaires die geregeld een stuk jonger zijn. Zo vielen de volgende paar dingen mij op…

oud FEM FEM

  1. Friends hebben ze nooit gevolgd. Simpelweg omdat het uit de jaren negentig komt en ze er hoogstwaarschijnlijk toen nog niet waren. Ze hebben het op Netflix ook nooit gebinged omdat het er ‘oud’ uitziet. Kortom, je zal never nooit een discussie kunnen voeren over Rachel en Ross en of ze nou wel écht “on a break” waren.
  2. Wat betreft de Spice Girls hebben ze absoluut geen favoriet. Dit omdat ze eigenlijk geen idee hebben wie ze precies zijn. Ja, Victoria Beckham kennen ze wel, maar ze kennen haar als ‘vrouw van’ en niet als Posh Spice.
  3. Waarschijnlijk waren ze nog niet eens geboren toen we rondliepen met die achterlijke 2000-brillen met oud en nieuw om het nieuwe millennium te vieren.Telkens als ik een cv zie met een geboortejaar wat begint met een 2 voel ik me echt een oma.
  4. Het leven zonder een iPhone kunnen ze zich niet voorstellen.
  5. En eigelijk het leven zonder emoji’s ook niet.
  6. Qua taal snap je er soms geen snars van. Wanneer iemand een ‘fittie’ heeft omdat hij of zij ‘bantie’ is. Of alles is ‘lit’ want je bent lekker aan het ‘feunen’. Quoi? Tja, sorry voor iedereen die zich zometeen aangesproken voelt, maar echt intellectueel komt het absoluut niet over.
  7. Dat je vroeger met mensen ging daten die echt vrijwel helemaal onbekend waren. Wat ik daarmee bedoel is dat het onmogelijk was om ze vooraf online te “stalken” want: geen Instagram, geen Facebook…
  8. Dat botox en lipfillers iets is wat je écht pas zou doen op een latere leeftijd om een rimpel of zoiets dergelijks weg te werken. Dankzij de Kardashian generatie en Kylie Jenner vinden meisjes het “normaal” om op jonge leeftijd hun gezicht vol te spuiten terwijl het ronduit onnodig en belachelijk is.
  9. Speaking of Kylie, ze hebben geen idee wie de originele Kylie is.
  10. En dan nog even een jaloersmakende onderdeel: je katers worden echt erger naarmate je ouder wordt en eigenlijk ben je gewoon ontiegelijk jaloers op het feit dat zij prima op een doordeweekse dag uit kunnen en vervolgens de volgende ochtend weer fris en fruitig op kantoor zit. Jij daarentegen, jij bent gewoon een slappe dweil.

Overigens wel fijn dat ik nog bijna altijd mijn ID moet laten zien wanneer ik een fles wijn koop. Blijkt mijn anti-rimpelcrème toch goed te werken.