Hoewel we voor ons gevoel net in 2021 leven, zit het einde van het jaar er alweer langzaam aan te komen. Dat betekent dat we zonder schaamtegevoel pepernoten, kerstkransjes én oliebollen kunnen eten. Heerlijk die standaard feestdagensnacks. Toch lijkt het erop dat de oliebol dit jaar concurrentie krijgt. Dit jaar gaan we voor de Oudejaarsavond tompoucebollen.

Snacken tijdens de feestdagen

We zitten volop in de Sinterklaasperiode, zitten met onze gedachten stiekem al bij het kerstdiner en de eerste oliebollen worden ook alweer met een kilo poedersuiker naar binnen gewerkt. Sporten behoort toch tot de goede voornemens die vanaf januari ingaan dus we kunnen maar beter losgaan, toch?

De nieuwste oud en nieuw snack

Nu wordt het feestje nog leuker. Er wordt namelijk een wel heel lekkere feestsnack toegevoegd aan dit rijtje van snacks. De Oudejaarsavond tompoucebollen kunnen voortaan samen met de oliebollen en appelbeignets op tafel voor een onvergetelijke oud en nieuw. Oliebollenbakker Dennis Muller uit Woerden bedacht deze nieuwe versie van de oliebol.

Wat zijn Oudejaarsavond tompoucebollen?

Je kunt het misschien al een beetje raden, maar deze tompoucebollen zijn een gouden mixje van de traditionele oliebollen – die we al kennen van oud en nieuw – én tompoucen. Eigenlijk zit hij heel simpel in elkaar. Het is gewoon de vette oliebol die je gewend bent, maar dan zonder de krenten en poedersuiker. In plaats daarvan is hij doormidden gesneden en gevuld met de gele room die je kent uit de tompouce.

Om het nog af te maken is de bovenkant van de oliebol ondergedompeld in de traditionele tompouce glazuur. Geen simpele gesmolten chocolade, maar de echte glazuur gemaakt van het recept van een bakker. Al met al weten we zeker dat deze Oudejaarsavond tompoucebol een echt succes is. Helaas is hij enkel nog te koop bij Dennis Muller in Woerden.

Lees ook: Hema komt met nieuwe versie van de tompouce