Het leven gaat niet altijd zoals je had voorspeld, soms zit het even tegen en heb je geen idee wat je moet doen. Wanneer je iemand nodig hebt om je uit deze sleur te halen staat je zus altijd voor jou klaar. Niet alleen wanneer het tegenzit, ook doen jullie vaak leuke dingen samen. Want wie kent jou nou beter dan je eigen zus? Ze kent jouw verleden, heden en weet wat je plannen zijn voor de toekomst. Over plannen voor de toekomst gesproken: dit is waarom jij en je zus nu een roadtrip moeten maken.

roadtrip met je zus fem fem

Wanneer je aan het herstellen bent van een breakup

Als er een einde is gekomen aan een relatie ben je daar vaak helemaal kapot van. Je sluit jezelf het liefst voor een aantal dagen of weken op. Natuurlijk ben je niet helemaal alleen, je hebt altijd heel veel wijn in huis en Tony Chocolonely. Tony is fijn gezelschap hoor, alleen zegt hij niet zoveel terug. Kies er daarom voor om in zo’n periode waarin je jezelf het liefst opsluit er juist voor te kiezen om de wereld te zien. De wereld te zien door middel van een roadtrip, andere mensen en culturen leren kennen en met wie kan dat nou beter dan met je eigen zus?

Wanneer je geen idee hebt wat je met je leven moet

Je kent het wel: je hebt heel lang aan iets gewerkt en ineens is dat voorbij, wat moet je dan? Denk bijvoorbeeld even terug aan jouw schoolperiode. Je hebt jezelf jaren lang in het zweet gewerkt voor die 5,5, vele projecten en ander schoolse activiteiten. Wanneer je afstudeert ben je ineens klaar met dit alles, het echte leven gaat beginnen. Maar hoe moet dat dan, moet ik me nu ineens anders gedragen en kleden? Wanneer je even geen idee hebt wat je met je leven moet, kun je er het allerbeste voor kiezen om samen met je zus een roadtrip te maken. Zij kent je al je hele leven en zo kunnen jullie er samen achter komen wat nu het beste bij je zou passen.

Wanneer je een slechte periode wilt afsluiten

Het zit even tegen, je zit er geheel doorheen en wilt niets liever dan even je hoofd leegmaken in een ander land. Het is op zo’n moment dan ook hoog tijd om je zus op te bellen en haar op de hoogte te stellen van deze situatie, 100% garantie dat ze met je mee wilt.

Wanneer je ontslagen bent

Boos worden, huilen in het openbaar of alle scheldwoorden gebruiken die je kent? Wat zou jij doen als je plotseling op straat staat? De bovenstaande opties zijn zeker mogelijk en nog belangrijker: begrijpelijk. Maar of het verstandig is, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat een roadtrip met je zus je hierbij kan helpen. En dit hoeft echt geen grote roadtrip te zijn, een ritje met de auto naar Texel telt hier ook.. Als je er maar even tussenuit bent. En met je zus is alles leuk.

Wanneer je er simpelweg tussenuit wilt

Deze reden spreekt mij het allermeest aan, want wie wilt er niet even tussenuit? Even naar een land waar de zon schijnt, de mensen altijd vriendelijk zijn en met het beste gezelschap ooit zijn: je zus. De reden is misschien niet erg overtuigend tegenover je zus, maar ze kent je goed genoeg toch? Goed genoeg om te weten dat het sowieso een succes wordt en misschien wel het beste spontane idee ooit. Voordat jullie op pad gaan, is het handig om van te voren verschillende autoverzekeringen te vergelijken om te kijken welke het meeste dekt.

Ik ga mijn zus alvast een berichtje sturen en probeer al deze redenen gewoon. If you never try, you’ll never know.

Lees ook:
Waarom je zus je beste vriendin is