Pasen is net achter de rug en waarschijnlijk heb je – net als iedereen – een heleboel paaseitjes naar binnen lopen werken. Lekker, maar niet heel erg gezond! Paaseitjes zijn namelijk net calorieënbommetjes én die wil je het liefst zo veel mogelijk vermijden…

Zo veel calorieën bevat een paaseitje
Bron: Pexels

Paaseitjes

Heerlijk, maar het zijn werkelijk calorieënbommetjes: paaseitjes. Pasen is net achter de rug, maar de paaseitjes liggen al sinds januari in de schappen. Volgens onderzoek (van HEMA) eten we er dan ook een behoorlijk aantal per jaar en dan voornamelijk buiten de paasdagen om. We smikkelen gemiddeld 43 paaseitjes per jaar op, waarvan 13 tijdens Pasen.

Dat betekent dat we gemiddeld 34 paaseitjes per jaar eten, en dat niet eens tijdens de paasdagen. Errug, want deze chocolaatjes bevatten een hoop calorieën. Begrijp ons niet verkeerd, ze zijn heerlijk, maar mega slecht!

Zo veel calorieën zitten er in één paaseitje

Je zou denken dat de paashaas in de afgelopen jaren alle denkbare smaken wel heeft uitgepoept, maar elk jaar liggen er toch weer verse smaakjes in de schappen. En dat terwijl we vroeger maar drie smaakjes hadden! Het is leuk, maar al die extra smaken en vullingen bevatten alleen maar meer en meer calorieën. Terwijl sommige onderzoeken beweren dat chocolade paaseitjes helpen bij afvallen, denken wij dat de vork toch anders in elkaar steekt.

Een gemiddeld melk of wit chocolade-eitje bevat tussen de 40 en 50 calorieën, terwijl een eitje met vulling alweer de 60 aantikt. Hiervoor moet je ongeveer 10 minuten hardlopen om dat paaseitje dan ook werkelijk te verbranden. Nou, ons niet bellen!