Willen jij en je partner iets nieuws uitproberen tussen de lakens? Een hoop stelletjes en bedpartners variëren hun avontuurtjes in de slaapkamer. Van benen in de nek tot je hoofd tussen je eigen benen enzovoort. Het lijkt niet gekker te kunnen, maar niets is minder waar. Want déze positie is gloednieuw en daarom het proberen waard.

pancake positie standje in bed
Bron: Netflix

De pancake-positie: een nieuw favoriet in de slaapkamer

Uitprobeersels in de slaapkamer: wie houdt daar nu niet van? Denk hierbij aan ondeugende kleding, opwindende praat, spannende speeltjes en nieuwe posities. Alles kan en deze dingen blijven zich elke keer opnieuw vernieuwen. Zo ook de posities. Je zou in principe denken dat alle mogelijke standjes tijdens het rampetampen nu wel ontdekt zijn, maar zo bewijst het internet weer het tegendeel. Een nieuw standje gaat namelijk viraal en een heleboel stelletjes zijn hier lyrisch over. We hebben het over de pancake-positie. En nee: je kunt het niet vergelijken met de zeester-positie en het heeft ook niets te maken met échte pancakes.

Excuses voor de teleurstelling, maar we maken het goed met je. Na het begrijpen en het doen van de pancake-positie zal je ons namelijk eeuwig dankbaar zijn. Want wat houdt het nu precies in? We geven je een voorbeeld met een hetero-stel: de pancake-positie houdt in dat één iemand (in dit geval de vrouw) op haar rug ligt met haar benen op de schouders van haar partner (in dit geval de man). Ondertussen zijn haar knieën gebogen richting haar schouders en raakt zij de schouders ook daadwerkelijk aan. De man bovenop duwt als het ware naar beneden. Volg je het nog? In de onderstaande afbeelding begrijp je het misschien beter:

pancake positie standje in bed

Lovende reviews

Kortom: als vrouw lig je er echt bij als een pancake, terwijl je manneke zijn you know what er in duwt. Excuses voor het taalgebruik. Maar dit werkt ook goed bij een homoseksuele relatie. Gewoon de achterdeur nemen. Excuses, nogmaals. Maar over één iets zijn we het sowieso eens, dat degene die onderin ligt vrij lenig moet zijn. Die persoon ligt er namelijk écht dubbelgevouwen bij. Maar dat blijkt geen probleem te zijn bij een heleboel mensen. Stelletjes geven lovende reviews over dit standje en dat begrijpen we wel. Beide partijen hebben hier namelijk baat bij. Als goed is, zou zowel de persoon die onderop ligt, als de persoon die bovenop ligt heel veel moeten voelen.

Maar onderschat het niet: het is geen positie die je lang kunt volhouden. Degene onderop al helemaal niet. Maar ook de persoon die bovenop moet shinen, zal op een gegeven moment kapot zijn. Wil je dus je hoogtepunt bereiken aan de hand van deze positie, dan raden wij aan om dit pas aan het einde van jullie programma te beoefenen. Kies eerst voor oude en vertrouwde standjes en ga dan pas voor de pancake-positie.