Regelmatig een pannenkoekje gaat er bij iedereen wel in. Het is stiekem hartstikke lekker dus we kunnen er soms gewoon niet omheen. Toch is het bakken ervan een uitdaging. Het duurt even, het levert een troep op in de keuken en de pannenkoeken komen lang niet altijd goed uit de pan. Maar dat is vanaf nu verleden tijd.

pannenkoeken

De eerste mislukt al-tijd

Geduld hebben en een flinke bende veroorzaken: dat is wat er helaas bij het bakken van pannenkoeken komt kijken. Met dit trucje dat we vonden op Facebook is dit echter verleden tijd. Voortaan bak jij pannenkoeken binnen no-time in een perfecte staat zonder dat je daarna nog een uur kunt opruimen en schoonmaken.

Pannenkoeken bakken is helaas niet voor iedereen weggelegd. Sowieso mislukt de eerste natuurlijk altijd, maar sommige hebben ook moeite met de pannenkoeken die daarna nog komen. Of ze worden te dik, waardoor je maar moet blijven kauwen óf juist weer te dun, waardoor je ze uit de pan moet schrapen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de klontjes in je pannenkoek óf de aangebrande kanten als je héél even niet oplet…

Trucje om perfecte pannenkoeken te bakken

Het bakken van een perfecte pannenkoek is dus een heuse uitdaging. Voornamelijk wanneer je zo’n dikke pannenkoek niet kunt waarderen, is het uitdaging om hem lekker dun te krijgen. In dat geval is het trucje dat wij tegenkwamen ideaal. Met dit trucje bak je namelijk flinterdunne pannenkoeken. Je kunt gewoon op de normale manier beslag maken en dezelfde pan gebruiken. Je moet de pan gewoon op een andere manier gebruiken. Vergeet trouwens ook geen bier in je pannenkoekenbeslag te doen! Je leest hier waarom.

Hoe bak je flinterdunne pannenboeken?

Je mixt dus je beslag in een grote kom en zet je pan op het vuur. Maare, de pan zet je niet op een normale manier op het vuur. Je draait hem om! Laat de pan even warm worden en dip vervolgens de onderkant van de pan licht in je beslag. Zorg dus wel dat je pan niet groter is dan de kom waar je beslag in zit, want dan past het niet!

Leg de pan met de onderkant (met beslag) weer op het vuur en laat het beslag gaar worden. Binnen een paar minuten zal je zien dat je pannenkoek al helemaal klaar is om te eten. Let wel op: je kunt niet op de kleur afgaan, want de pannenkoek zal niet goudbruin kleuren.