Het is bij ontzettend veel koppels een gevecht ’s nachts. Wie ligt er lekker warm onder de deken én wie moet het doen met een klein stukje en ligt dus te bibberen? Ben jij laatstgenoemde en trek je eigenlijk vrijwel altijd aan het kortste eind (letterlijk) doordat jouw partner altijd de deken af pakt? Dan hebben wij waarschijnlijk de oplossing voor jou. In Scandinavische landen hebben ze hier namelijk een goed trucje voor.

Ruzie om de deken

Ruzie om de deken: het is een welbekend verhaal in een relatie. De meeste mensen een te klein dekbed en dus is er altijd één van de twee de dupe ’s nachts. En dat terwijl de ander als een roosje slaapt.

Pakt jouw partner altijd de deken af?

Pakt jouw partner altijd de deken af? Dan is het tijd voor verandering bij jullie in de slaapkamer. Iedereen heeft recht op een lekker warm plekje in bed en dus jij ook. Tijd om het trucje van de Denen toe te passen.

Het trucje is eigenlijk veel simpeler dan je denkt. Je neemt afscheid van jullie tweepersoonsdekbed en gaat voortaan voor twee eenpersoonsdekbedden. Dat betekent dat jullie niet meer hoeven te vechten om een eigen stukje deken, omdat jullie gewoon allebei een eigen deken hebben. Nu denk je waarschijnlijk: wat mega ongezellig! Dat snappen wij maar al te goed. Toch is het het meer dan waard, want je slaap gaat er vast en zeker op vooruit. Niet alleen word je niet meer wakker wanneer je partner je deken wegtrekt. Voortaan kun je er ook voor zorgen dat je je temperatuur beter kunt reguleren én de kwaliteit van je slaap gaat erop vooruit. En niemand houdt jullie tegen om in het begin nog even lekker samen onder één van de twee dekens te kruipen.

Lees ook: 8x dingen die niet zo leuk zijn aan samen slapen