Het liefst slaap je natuurlijk iedere avond samen met je lover. Niets fijner dan langzaam in slaap vallen met zijn warme lichaam tegen je aan, lekker warm en knus. Toch zijn er ook een paar dingen die iedereen herkent die niet zo leuk zijn aan samen slapen..

1. Je partner snurkt

Iedere avond is het weer hopen dat je eerder in slaap valt. Want hoe graag je het ook probeert te negeren, het lijkt wel alsof er een kettingzaag naast je ligt. Gelukkig schreven wij eerder een aantal tips tegen een snurkende partner.

2. Je lover is een ochtend mens

Is jou partner is een ochtend mens, en jij niet? Vre-se-lijk. Niets vervelender dan dat je lover eerder op moet dan jou. Zeg maar dag slaap, dag warmte, en misschien nog wel het ergste van allemaal; dag knuffels.

3. Je lover is een nachtmens

We hadden het net al over de ochtend, maar misschien is dit nog wel erger. Wanneer jij na een lange dag eindelijk je bedje in wilt, komt je partner pas tot leven. En dat komt samen met een hele hoop kabaal. Een klein licht puntje, wanneer je lover eindelijk naar bed gaat voel je wel weer zijn warmte om je heen.

4. Je partner slaapt slecht

Dit is niet alleen heel vervelend voor je partner, maar ook voor jou! Niets vervelender dan iemand naast je die niet stil kan zitten. Door al dat onrust naast je, kan je zelf natuurlijk ook niet meer slapen. Tip: zorg ervoor dat jij eerder naar bed gaat. Kan je partner ondertussen nog ontspannen door het lezen van een boek, of een lekker kopje thee.

5. Je lover valt heel snel in slaap

Wanneer jij de dag nog wou bespreken of samen knuffelen hoor je alweer dat gesnurk naast je, super frustrerend! Een voordeel, je pakt wel weer je slaap mee.

6. Je partner is niet wakker te krijgen

De wekker gaat en je partner is niet wakker te krijgen. Of het huis nou in de fik staat of er aan gebeld wordt, je lover verroerd zich niet. Niet heel ideaal wanneer jij een keertje wilt blijven liggen, wanneer de deurbel gaat.

7. Je partner heeft het altijd warm

Had jij net zoveel zin om te knuffelen, gaat je lover compleet aan de andere kant van het bed liggen. Scheelt een hoop geplak en gezweet, maar echt gezellig is het niet.

8. Je lover snoozet

Niets vervelender dan snoozen. Niet alleen de slaapcyclus van je partner, maar ook die van jou wordt belast. Eenmaal gewekt door de wekker is het super lastig in slaap vallen.

Lees ook: Waarom samen slapen met je lover heerlijk is