O, een relatie: fijn en zo vertrouwd, maar wat kan het ook ingewikkeld zijn. Al helemaal wanneer jullie problemen hebben binnen de slaapkamermuren. Veel mensen vinden dát het meest ongemakkelijke onderwerp om over te praten, maar is misschien wel één van de belangrijkste. Want ja, wat doe je als je lief je ‘daar beneden’ niet wil verwennen, maar jij daar als een malle naar smacht?

partner wil nooit daar beneden verwennen
Bron: Gossip Girl

Je partner wil niet down-under gaan

Je zit in een huwelijk, relatie of misschien wel het voorstadium van een relatie – oftewel een situationship. In ieder geval… je bent dol op je lief! Of naja, misschien is er wel één klein storend puntje: jij en je lover hebben verschrikkelijk saaie, eenzijdige avontuurtjes in de slaapkamer. Voorspel, experimenteren en gooi-me-tegen-de-muur is allemaal niet van de orde. Kortom: een spannend bedavontuurtje is alweer lang geleden. En het ergste moet nog komen: je lief wil maar geen kattenwasje bij je doen. Je kent het wel, hij of zij verwent je ‘daar beneden’ nooit met de mond (en tong, duh).

Je hebt simpelweg ergens behoefte aan en niets is dan zo verschrikkelijk, wanneer je partner dat niet kán of wil geven. Maar ja, bot gezegd of niet: je wil ‘daar beneden’ gewoon verwend worden. Maar zo makkelijk is dat helaas niet. Je lover zal waarschijnlijk een reden hebben en dat zal je op de één of de andere manier uit hem of haar moeten trekken. Misschien is het gewoon niet zijn of haar passie of heeft je lief dat nog nooit gedaan, en vindt hij of zij het gewoon spannend. Maar misschien kan je bedpartner de geur simpelweg niet uitstaan, maar durft ‘ie dat niet tegen je te vertellen. De meest voorkomende redenen, waarom je partner je niet down-under wil verwennen, hebben wij voor je op een rijtje gezet:

1. Je lief denkt beter te zijn met de hand

Het is gewoon normaal geworden: je lief bevredigt je met de hand en weet dat je daarvan altijd een hoogtepunt bereikt. Tja, leuk, maar door vaker down-under te gaan kom je misschien ook wel eens klaar? Geef gewoon aan waar je behoeftes liggen en dat je niet per se daardoor een hoogtepunt hoeft te krijgen. Tip: geef hem of haar complimenten terwijl ze bezig zijn. Misschien zal je lief het dan vaker doen ;).

2. Geen fris poesje? Geen verwennerij

Snap het óf niet, maar een heleboel mensen vinden het niet altijd fris om naar beneden te gaan wanneer het daar stinkt (of niet fris ruikt). Weet dat het niet aan jou ligt. Zelfs wanneer jij je daar beneden goed verzorgt, kan het alsnog een rare geur hebben. Het is niet gék, maar maak je partner duidelijk dat je het niet erg vindt om vlak voor jullie steamy avond, je op te frissen!

3. Jij gaat ook niet down-under

Payback time: verwen jij je partner ‘daar beneden’ niet, dan doet jouw partner dat natuurlijk ook niet. Een voorbeeld van kinderachtig gedrag en slechte communicatie. Wat je moet doen? Praat met elkaar.

Praat met je partner

Zo komen we aan bij de conclusie: communiceren, dat is mega belangrijk als je wil dat iets gaat veranderen. Jij en je lief horen hier over te praten, zelfs over deze verschrikkelijk ongemakkelijke onderwerpen. Voor hetzelfde geldt, durft je partner de waarheid niet te vertellen en zal je het uit hem of haar moeten trekken. Geef je lover een veilig gevoel en kom niet geïrriteerd over, doordat hij of zij je niet hetgeen geeft waar je zin in hebt. Toon begrip en laat zien dat je wil luisteren.

Tipje van de sluier: stel je kwetsbaar op en laat je lief écht zien dat je hiermee zit en graag wil dat hier verandering komt. Of in ieder geval een uitleg. Misschien zag hij of zij tot nu toe niet in hoe vervelend je dit vond en wil je lief hier misschien aan werken. Nee, heb je, ja kun je krijgen!