De vraag of je het zou willen weten wanneer je partner is vreemdgegaan zal regelmatig door je hoofd hebben rondgespookt en is ook een onderwerp dat al enkele keren naar voren is gekomen tijdens een chill avondje met je vriendinnen. Want zou je dit willen weten? Wij wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af.

partner vreemdgaan FEM FEM

Wanneer hij of zij het je wel vertelt

“Schat, we moeten praten.” Wanneer deze zin op je beeldscherm verschijnt, wil dit waarschijnlijk niet zeggen dat je partner gaat vertellen dat hij of zij een weekendje weg voor jullie heeft geboekt. Deze vier worden zeggen genoeg: er is iets aan de hand. Je partner moet iets opbiechten en stel het gaat inderdaad over vreemdgaan, dan kan het twee kanten opgaan.  Of je merkt dat je partner heel veel spijt heeft van wat er is gebeurd en jou écht niet kwijt wilt en dat het een opwelling was. Je hebt even de tijd nodig om dit te verwerken, maar uiteindelijk besluit je je partner te vergeven. De andere kant van dit verhaal is dat jouw vertrouwen in je partner volledig weg is. Je snapt niet dat dit heeft kunnen gebeuren en je vindt dat dit een teken is dat je partner blijkbaar niet genoeg van jou houd. Hoe gek je ook op hem of haar bent, je kunt dit niet vergeven, dus besluit je om een punt achter jullie relatie te zetten.

Wanneer hij het je niet vertelt

Dit is eigenlijk heel simpel. Wanneer je partner het je niet vertelt, weet jij ook niks, en is je relatie gewoon hetzelfde als voorheen. Maar een nadeel hiervan kan zijn dat je partner zich op een gegeven moment heel schuldig gaat voelen en dit effect heeft op jullie relatie. Of hij of zij gaat zich niet schuldig voelen en je merkt er niets van – kan natuurlijk ook. Wanneer jullie relatie gewoon hetzelfde blijft of alleen maar verbetert, is het misschien goed om bepaalde dingen niet te weten. Een ander nadeel kan zijn dat jij er op een gegeven moment toch achter komt. En dan is je vertrouwen in je partner waarschijnlijk helemaal weg. Want wie weet hoe vaak dit wel niet is gebeurd. Als hij of zij die ene fout niet vertelt, misschien van de andere drie keren ook wel niet.

Vreemdgaan is en blijft een lastig iets in ons leven. We moeten het niet doen, maar het gebeurt stiekem heel vaak. Vaker dan we weten. Misschien ben jij wel ooit vreemdgegaan, heb je het niet verteld en is jullie relatie alleen maar verbeterd. Zou je dan jij dan je relatie op het spel zetten, terwijl het nu juist zo goed gaat? Deze vraag zal iedereen voor zichzelf moeten beantwoorden.

Dit zijn de manieren waarop jij je relatie geen goed doet.