Wij zijn bij FEM FEM gek op pasta en worden dan ook gillend gek als we weer een nieuw gerecht kunnen maken. Dacht dat miss Hadid ook en zij deelde een recept met een wel heel bijzonder ingredient. Naast knoflook, ui en Parmigiano Reggiano, horen er namelijk ook een paar kleine (of grote) druppels wodka in. Tell us more…

1604923064_gigi_4-656x456

Wat heb je nodig?

  • 60 ml olijfolie
  • 1 kleine teen knoflook
  • een sjalotje
  • 60 ml kant-en-klare tomatensaus
  • 125 ml verse room (sommigen vervangen dit ook door slagroom)
  • 1 eetlepel WODKA
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 225 gram schelpjes pasta
  • 50 gram boter
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Basilicum, fijn gesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de olijfolie in een grote sauspan samen met de knoflook en sjalot. Laat het vervolgens helemaal zacht worden.

Stap 2: Voeg daarna de tomatensaus toe en laat het inkoken totdat de kleur lichtbruin/caramel begint te worden.

Stap 3: Schenk de room en wodka erbij. Wanneer de saus wat dikker wordt, voeg de chilivlokken toe.

Stap 4: Roer alles samen en strooi een snufje zout en peper in de saus. Nogmaals roeren en haal dan de sauspan van het vuur af.

Stap 5: Kook de pasta in een andere pan volgens de instructies op de verpakking.

Stap 6: Laat 1/4 van het gekookte water over wanneer de pasta gaar is en je het gaat afgieten.

Stap 7: Pak de sauspan er weer bij en voeg de boter eraan toe. blijf roeren op middelhoog vuur totdat de boter helemaal gesmolten is en het een ‘sausje’ begint te worden.

Stap 8: Nu kun je de pasta en het pastawater samenvoegen in de saus. Nog even de kaas toevoegen, (als nodig) wat zout en peper erbij doen en klaar.

Stap 9: Voor de finishing touch strooi je bovenop de pasta wat basilicum en geraspte kaas.

gigi-hadid-spicy-vodka-pasta-sauce-recipe

Meer pastagerechten? Dan is deze heerlijke creamy pasta ook iets voor jou